Mainos

Imatexin palo sammutettu, vahingot lähes miljoona euroa

Imatralaisen Imatex Oy:n teollisuushalli tuhoutui aamupäivällä tulipalossa Kotkassa Jylpyn teollisuusalueella. Vahingot on alustavasti arvioitu lähes miljoonaksi euroksi. Yrityksen tuotanto keskeytyy ainakin viikoiksi.

Takojantie 2:ssa sijaitsevassa peltikattoisessa teollisuushallissa valmistetaan lujite- ja kestomuovituotteita. Lujitusmuoviputkien kelauskoneessa oli työn alla 2500 millimetriä halkaisijaltaan olevan putken laminointi, kun kone syttyi tuleen. Alustavien arvioiden mukaan tuli sai alkunsa putkien valmistusprosessissa kuivatukseen käytetyn lämpölampun vioittuminen tai kaatuminen.

Tieto palosta tuli hätäkeskukseen kello 8.55, ja paikalle hälytettiin useita sammutusyksiköitä. Haitallisten palokaasujen ja kipinäheitteiden vuoksi siirrettiin läheisyydessä olevalla VR:n Hovinsaaren ratapihalla olleita öljyjunia. Liikenne katkaistiin palopaikalla parin tunnin ajaksi ja poliisi ohjasi liikennettä. Savu ei aiheuttanut vaaraa ihmisille.

Palossa syntynyt runsas savua haittasi myös peltikattoisen teollisuushallin sammuttamista. Palokunta sai kuitenkin liekit hallintaan noin tunnin kuluttua palon alkamisesta. Raivaustöitä ja jälkisammutusta jatkettiin palopaikalla iltapäivään saakka.

Imatex Oy:n toimitusjohtajan Pentti Seitsosen mukaan lujitusmuovin valmistuksessa käytetään hartsia ja se aiheuttaa palaessaan voimakasta savun muodostumista.

-Palon aiheuttamat vahingot lähentelevät pahimmillaan miljoonaa euroa. Lopullinen vahinko selviää, kun nähdään, kuinka hallissa olevien muottien on käynyt, Seitsonen arvioi tilannetta palopaikalla.

-Hallissa oli kelauskoneen lisäksi muun muassa hartsipumppuja, muita työkaluja ja koneita sekä raaka-aineina lasikuitua, hartsia ja asetonia. Tuotannon Seitsonen arveli pysähtyvän Kotkassa ainakin viikoiksi. Se haittaa varsinkin vientiin menevien asbestisuojien valmistusta. Yrityksen seitsemällä työntekijällä saattaa olla lomautus edessään, ellei korvaaviin tiloihin päästä pian.

Imatex Oy on imatralainen lujitemuovituotteita valmistava yritys, jolla on kolme teollisuushallia kotipaikkakunnallaan. Sen Kotkan tuotantotilat omistaa Kotkan Haminan seudun Portti Oy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.