Mainos

Imagotutkimus: Vaalien häviäjillä kehnoimmat imagot

Markkinointiviestinnän ammattilaisten mielestä Kokoomus on imagoltaan ylivoimainen puolue. Kunnallisvaalien yllättäjän, Perussuomalaisten, julkisuuskuva on rankattu toiseksi parhaaksi.

Markkinointiviestinnnän verkkolehti Kampanja on tiedustellut heti kunnallisvaalien jälkeen markkinointiviestinnän ammattilaisilta, miltä suomalaisten huippupoliitikkojen ja eduskuntapuolueiden imago vaikuttaa. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sijoittui kärkeen arvioitaessa poliitikkojen parasta henkilökohtaista imagoa. Kataista kannatti lähes 36 prosenttia vastaajista. Toiseksi ylsi niin ikään kokoomuslainen ulkoministeri Alexander Stubb ja yllättäen kolmannella sijalla keikkui Perussuomalaisten Timo Soini.

Vastaajien kommenteissa kehuttiin Kataisen asiaosaamista ja uskottavuuden kasvua uran kehittyessä. Stubbin hyvät kommunikaatiotaidot, edustavuus ja positiivinen mieli toivat ulkoministerille pisteitä.

Tämän hetken huonoin imago on kyselyn mukaan SDP:n puheenjohtajalla Jutta Urpilaisella sekä Keskustan Matti Vanhasella.

Arvioinneissa Vanhasta kuvailtiin menneen talven mieheksi, jäykäksi, helposti provosoituvaksi ja vaalien moninkertaiseksi häviäjäksi. Urpilaista luonnehdittiin pikkutytöksi, liian suuriin saappaisiin joutuneeksi, papukaijaksi ja teennäiseksi.

Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla paras imago

Eduskuntapuolueista julkisuuskuvaltaan parhaimmaksi koettiin Kokoomus. Tätä mieltä oli lähes 73 prosenttia vastaajista. Toisena tulivat Perussuomalaiset ja kolmantena Vihreät.

SDP:n ja Keskustan mielsivät imagoltaan parhaimmaksi vain noin pari prosenttia vastaajista. Positiivinen mielikuva RKP:stä ja Kristillisdemokraateista oli vain vajaan prosentin luokkaa ja hännänhuippuna heilui Vasemmistoliitto, jonka imagoon oli tyytyväisiä vain 0,6 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn vastasi tuhat markkinointiviestinnän ammattilaista. Odotetusti tutkimustulos myötäilee kunnallisvaalien voittaja-asettelua, sillä kysely tehtiin vaalien jälkeen keskiviikkona ja torstaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.