Mainos

Imagotutkija: Vanhanen pärjää alentuneilla suosioluvuilla kautensa loppuun

Professori, imagotutkija Erkki Karvosen mielestä suurin syy pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kannatuksen hupenemiseen on vaalirahakohu. Iso vaikutus on kuitenkin myös sillä, että Vanhanen jättää sekä puoluejohtajan että pääministerin paikan kesäkuussa.

- Tietenkin vaikuttaa ajatus ex-pääministeristä. Se, että hän on jättämässä toimikautensa eikä mitään ihmeempiä avauksia ole enää odotettavissa. Hiljainen lasku pois tehtävästä ei varmasti lisää kannatusta, Karvonen sanoo.

- Vanhanen on tavallaan loppuun käytetty, hänen kasvonsa ovat kuluneet.

Kalevan TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan enää 26 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä Vanhasen toimintaan. Viime lokakuussa tyytyväisiä oli 32 prosenttia.

- Laskeva suunta on hyvinkin selkeä. Jos kolmannes kannatti viime syksynä ja nyt enää neljännes, niin kyllä kannatus on selkeästi laskenut ja enemmän kuin hallituksen kannatus, Karvonen sanoo.

Huomio myönteisiin asioihin

Vanhasen julkisuuskuvaa aiemmin hallinneet yksityiselämän sotkut ja niihin liittyvät mediataistelut ovat väistyneet. Kilpeä himmentää nyt vaalirahasotku, mutta tutkijan mukaan Vanhasen imago ei kuitenkaan ole pahasti kuopalla.

- Kyllä hän tällä omalla asiallisella toimitusjohtaja-tyylillään näyttää hyvin hallitsevan jokapäiväiset tehtävänsä, Karvonen arvioi.

Klassinen keino kiillottaa imagoa on kiinnittää huomio uusiin, myönteisiin asioihin. Toimittajat epäilivät taannoin, että Vanhanen yritti hallita julkisuuskuvaansa tuomalla esiin yksityiselämäänsä.

- Itse en usko, että ne olivat tietoisia yrityksiä. Jos julkisuualoitteita tehdään, tavoitteena on, että lopputuloksena olisi suotuisa kuva kohteesta. En usko, että näillä yksityiselämän kiemuroilla oli kovin suotuisaa kuvaa vaan päinvastoin, Karvonen sanoo.

Hän ei usko Vanhasen olevan kovin huolissaan julkisuuskuvastaan. Pääministerin katse on jo suunnattu uusiin tehtäviin, ja vanhat imagokolhut unohtuvat ajan kuluessa.

- Vanhasella ei enää ole kauan kautta jäljellä. Hän pärjäilee varmasti näillä lukemilla aivan hyvin loppuun saakka.

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.