Mainos

Imaamit kisailevat hengellisistä taidoistaan tosi-tv:ssä

Malesiassa eivät Idols tai X-Factor juhli, siellä tosi-tv:n ykköshitti on Nuori Imaami -kisa, jossa kymmenen nuorta miestä kamppailee hengellisissä taidoissa.

Voittajaa odottaa maineen ja tavallisten tavarapalkintojen lisäksi opiskelupaikka saudiarabialaisessa yliopistossa ja pyhiinvaellusmatka Mekkaan. Keväällä alkanut sarja on jo kerännyt uskonnollisten ohjelmien katsojaennätyksen sekä yli 40 000 fania Facebook-sivulleen.

Nuoren Imaamin kymmenen kisaajaa valittiin yli tuhannen kandidaatin joukosta. Joka viikko he saavat vaikeita tehtäviä, jotka testaavat teoreettista ja käytännöllistä tietämystä islamista sekä Koraanista.

Joka viikko yksi putoaa kilpailun päätuomarin, entisen Kuala Lumpurin suurmuftin Hasan Mahmudin päätöksellä.

Kilpailijoilta otettiin luulot pois heti ensimmäisessä tehtävässä, kun heidät komennettiin valmistelemaan ruumiita hautausta varten islamin tapojen mukaisesti. Toisella viikolla heidät lähetettiin poliisin matkaan ratsaamaan teini-ikäisiä moottoripyörähurjastelijoita ja luennoimaan näille uskonnosta.

Valistusta viihteen varjolla

Show huipentuu heinäkuun lopun suoraan finaalilähetykseen, jonka odotetaan taas rikkovan katsojaennätyksiä.

- Ihmisten kiinnostus kasvaa, koska ohjelma on ainutlaatuinen ja se auttaa muslimeja kehittämään uskoaan. Se on positiivista tv:tä muutoksen puolesta, hehkuttaa Astro Oasis -kaapelikanavan johtaja Izelan Basar.

Suurmufti Hasanin mukaan ohjelma luo joukon esimerkillisiä nuoria oppineita, jotka voivat auttaa kamppailussa yhteiskunnallisia epäkohtia vastaan ja jotka tavoittavat etenkin nuorison.

Ohjelman faneista ja katsojista suurin osa on nuoria naisia.

- Kilpailijat ovat nuoria, hyvännäköisiä ja enimmäkseen sinkkuja. He olisivat unelma-aviomiehiä, arvelee kisan fani Yati.

Nuoren Imaamin osanottajat eivät vielä pääse osalliseksi kansansuosiostaan, sillä heitä pidetään tosi-tv:n perinteiden mukaisesti kisan ajan karanteenissa paikallisen moskeijan asuntolassa. He eivät saa käyttää puhelimia, internetiä tai katsoa televisiota.

Sen verran säännöistä kuitenkin luistettiin, että yksi kilpailijoista sai kesäkuun alussa luvan mennä naimisiin.

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.