Mainos

Imaami Suomessa paheksuu Muhammed-pilapiirroksia

Edes muslimit itse eivät saa piirtää minkäänlaisia kuvia Muhammedista.

Suomen islamilainen yhdyskunta on suivaantunut tanskalaislehden julkaisemista pilapiirroksista, joissa tehdään pilkkaa profeetta Muhammedista.

Imaami Khodr Chehab sanoo, että edes muslimi ei saa piirtää minkäänlaista kuvaa Muhammedista.

-Profeetta Muhammed on henkilö, joka on muslimeille tärkeämpi kuin oma itse. Hänen häpäisemisensä on hyvin vakava asia, sanoo imaami.

Suomen islamilainen yhdyskunta paheksuu pilapiirroksia ja on myös laatinut asiasta kirjeen Tanskan suurlähetystölle Helsingissä.

Suomessa pilapiirroskuvia on näytetty muun muassa MTV3:n uutisissa eilen illalla. Imaami Chebab sanoo, että tämäkin on muslimien kannalta ikävä asia. Se ei aiheuta kuitenkaan mitään lisätoimenpiteitä, koska suomalainen media ei ole itse tuottanut kuvia, vaan näyttää muiden tekemiä kuvia.

Arabimaissa on osoitettu kiivaasti mieltä tanskalais- ja norjalaislehtien julkaisemista sarjakuvista. Esimerkiksi Syyriassa satakunta muslimia kerääntyi tänään istumamielenosoitukseen Tanskan Damaskoksen-suurlähetystön edustalle.

Hämeen-Anttila: Äänekkäät mielenosoitukset islamilainen tapa

Islamilaiseen kulttuuriin perehtynyt professori Jaakko Hämeen-Anttila sanoo, että rauhalliset skandinaavit saattavat turhaankin säikähtää kovaa ääntä.

-Äänekkäissä mielenosoituksisa ei kysymys ole varsinaisesti vihasta, vaan toisenlaisesta tavasta reagoida. Suomalaisesta mentaliteetista katsottuna se tuntuu värikkäältä, kun etelämaalaiset islamilaisessa maailmassa kuohahtavat. Se on kuitenkin siellä yleinen tapa. Suomessahan väkijoukot eivät koskaan oikeastaan kiihdy tai reagoi vahvasti, vertailee Hämeen-Anttila.

Tanskan ulkoministeriö on kehottanut tanskalaisia myös välttämään matkustamista arabimaihin. Hämeen-Anttila pitää tätä hieman liioiteltuna.

-En usko, että yksittäisen tanskalaisen tarvitsee pelätä. Tanskan ulkomaankaupan maine on varmasti se, mikä kärsii eniten, hän sanoo.

Imaami Chebab ei hyväksy tanskalaisiin mahdollisesti kohdistuvaa väkivaltaa, mutta pitää mahdollisena, että kiivaimmat saattavat tehdä jotakin tyhmää:

-Joku voi ylireagoida ja tehdä jotakin tyhmää. En usko, että näin kuitenkaan tapahtuu.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 31.01.2006)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja