Ilves raateli Jokipojat kolmannen kerran

Tampereen Ilveksellä on ensi tiistaina Joensuussa mahdollisuus varmistaa jääkiekon SM-liigapaikka ensi kaudeksi.

Perjantaina tamperelaiset kaatoivat kotikaukalossaan Mestiksen mestarin Joensuun Jokipojat maalein 4-1 liigakarsinnassa.

Ilves johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0, ja liigapaikka varmistuu neljällä voitolla.

- Ilves oli tänään selvästi parempi. Emme saaneet sitä ensimmäistä osumaa ja sitä kautta Ilvestä pelaamaan paineen alla, arvioi Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Pikkaraisen mielestä hänen suojattinsa pelasivat rohkeasti kiekon kanssa.

- Ehkä olimme jopa vähän tyhmänrohkeitakin ja sorruimme tyhmiin virheisiin, Pikkarainen sanoi.

Keskushyökkääjä Pasi Määttäsen johtama Ilveksen ykköskentällinen ratkaisi kolmella osumallaan ottelun tamperelaisten eduksi. Kapteeni Määttänen oli syöttäjänä laitahyökkääjä Joonas Raskin (2-0), puolustaja Markus Seikolan (3-0) ja laitahyökkääjä Jesse Niinimäen (4-0) osumissa.

Jokipoikien 1-4-kavennuksen ampui päätöserässä keskushyökkääjä Markku Flinck.

Tamperelaiset pelasivat toisen erän lopulta alkaen vain viidellä puolustajalla. Ilveksen Jarkko Näppilä törmäsi Jokipoikien maalin tolppaan, loukkaantui ja vietiin sairaalaan.

SM-liigakarsinnat, kolmas ottelu perjantaina:

Ilves-Jokipojat 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Ilves johtaa otteluvoitoin 3-0.

1. erä: 11.55 Ville Korhonen (Marko Anttila-Ryan Glenn) 1-0.

Jäähyt: 8.44 Jarkko Malinen J 2 min, 15.20 Johannes Alanen I 2 min.

2. erä: 32.20 Joonas Rask (Pasi Määttänen-Jesse Niinimäki) 2-0, 37.25 Markus Seikola (Niinimäki-Määttänen) 3-0 sr.

Jäähyt: 27.12 Malinen J 2 min, 32.44 Robert Jekimov J 2 min, 38.49 Glenn I 2 min.

3. erä: 46.56 Niinimäki (Määttänen) 4-0, 55.02 Markku Flinck (Sami Mutanen) 4-1 tv.

Jäähyt: 50.26 Antti Bruun I 2 min, 53.48 Malinen J 2 min, 53.58 Anttila I 2 min, 57.45 Masi Marjamäki I 2 min.Jäähyt yhteensä: Ilves 5x2 min=10 min, Jokipojat 4x2 min=8 min.Torjunnat: Jani Hurme I 8+5+12=25, Mikko Rämö J 16+16+11=43 poissa 59.10-60.00.Tuomarit: Antti Boman-Aleksi Rantala (Esa Laitanen-Henri Neva).

Yleisöä: 4751.