Mainos

Ilves liitää – Karri Kivi hykertelee valmentamisesta: "Mieletön maailma"

3:00

Jääkiekon SM-liigan alkukauden yllättäjäjoukkue Tampereen Ilves on briljeerannut luisteluvoimaisella pelillään, ja joukkueessa vallitsee myös rohkean uskalias ilmapiiri. Päävalmentaja Karri Kivi avaa MTV Sportille joukkueensa tilaa.

Pääkuvan videolla myös Ilveksen pistetykin Teemu Lepauksen ajatuksia.

Viime SM-liigakaudella Tampereen Ilves jäi pudotuspelien ulkopuolelle 11:nneksi, mutta tämän sesongin alussa tahti on ollut tyystin toista. Ilves löytyy 12 ottelun jälkeen 24 pisteellään sarjataulukon toiselta sijalta, edellään vain Kärpät.

– Minulla ei ole ikinä sellaisia etukäteisodotuksia ennen kauden alkua, miten tämä lähtee rullamaan. Pyrkii vain valmistautumaan hyvin ja peli tuo sen, minkä tuo. Kyllä me olemme saaneet niitä pelillisiäkin asioita, mitä halusimme lisätä viime vuodesta, läpi. Nimenomaan, että saisimme joukkueen hyvän luisteluvoiman esille, Kivi kertoo.

Kivellä fokus on tiukasti päivittäisessä arjessa, pelin ja yksilöiden kehittämisessä, ja sivuun jäävät asiat, joihin ei voi itse vaikuttaa.

– Meillä on myös uskallus kokeilla uusia asioita. Sitä me olemme pyrkineet tuomaan, ja pyrimme reagoimaan heti, jos ne menevät pieleen. Jos jokin homma ei toimi ja näkee, että se ei yksinkertaisesti sovi tälle joukkueelle, heti poistoon vaan ja uutta tilalle. Niin, ettei myöskään pelkää kokeilla erilaisia asioita.

Kivi suorastaan hykertelee mennessään valmentamisen ytimeen.

– Tämä pelihän kehittyy koko ajan. Ei sellaista päivää olekaan, ettei tuolla hoksaa jotain uusia asioita, että hektinen, miksen ole tuota ennen miettinyt. Mieletön maailma siinä mielessä, rajaa ei ole, Kivi myhäilee.

"Ei tässä ikiä seurata"

Peli kehittyy, ja niin kehittyvät myös pelaajat. Ilves pursuaa nuoria pelaajia, joita ei ole ennen tätä kautta tunnettu SM-liigan tähtinä, mutta jotka ovat syttyneet lentoon samalla kun koko joukkueella on kulkenut.

– Ei tässä tarvitse paljon pelaajien ikiä seurata. Enemmän merkitystä on sillä, kuinka kiinnostunut hän on pelistä. Jos pelaaja on yli 30 ja erittäin kiinnostunut jokapäiväisestä touhusta, antaa olla vaan. Hyvä asia on se, että se huokuu pelaajista, että he haluavat eteenpäin. Osalla on liigaura vasta alkamasta, osa meidän pelaajistamme on tullut hakemaan uutta nousua ja muutama kokeneempi pelaaja tietysti haluaa lisävuosia. Kaikilla on joku pyrkimys johonkin, Kivi luonnehtii.

– Koko valmennuksen on hienoa nähdä, että pojat itse haluavat mennä urallaan eteenpäin ja pitää lahjakkuuden elossa. Totta kai, sehän valmennuksen tehtäväkin on, että saadaan heille arkeen sellaisia asioita, että he huomaavat, että minähän tulen paremmaksi pelaajaksi.

Kehittymistä auttaa osaltaan perinteitä kunnioittava ilvesläinen taitojääkiekko, josta seuran kasvatti Kivi nauttii.

– Kyllä tuon kiekon kanssa pirun paljon mukavampaa on pelata kuin että odottaa vastustajan tekevän jotain, puolustetaan me ja reagoidaan me siihen sitten, Kivi toteaa.

Kiven haastattelu kokonaisuudessaan alla. Kivi kertoo muun muassa, aikooko Ilves vahvistaa joukkuettaan.

4:24

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja