Mainos

Iltaruuhka yllätti - kansa jäi ulos vaaliuurnilta

Ainakin Lontoossa, Manchesterissä ja Sheffieldissä sadat ihmiset seisoivat pitkissä jonoissa äänestyspaikan edessä, mutta eivät ehtineet äänestää ennen kuin ovet suljettiin puolilta öin Suomen aikaan.

Turhaan jonottaneet ihmiset ovat raivoissaan. He saattavat ryhtyä oikeustoimiin etenkin, jos äänestystulos heidän vaalipiirissään oli täpärä.

BBC:n haastattelemat ihmiset Sheffieldistä kertovat käyneensä äänestyspaikallaan useamman kerran illan aikana. Koska satoi ja jono oli pitkä, he päättivät palata uudelleen myöhemmin. Kun he lopulta jäivät jonoon noin tunti ennen äänestysajan päättymistä, he eivät enää ehtineet sisään äänestämään.

Oikeustoimia saattaa syntyä myös siitä, että ainakin yksi äänestyspaikka piti ruuhkan takia ovensa auki kymmenen minuuttia sallittua pidempään, ja antoi ihmisten äänestää vielä senkin jälkeen, kun ovensuukyselyiden tulos oli julkistettu tiedotusvälineissä.

Tilanne on ollut kaoottinen myös monissa muissa paikoissa. Äänestyslippujen kerrotaan loppuneen tilapäisesti myös Liverpoolissa ja Hullissa.

Äänestysprosentin arvioidaan nousevan korkeaksi. Paikoittain ihmiset jonottivat äänestyspaikoille vielä vähän ennen ovien sulkeutumista puolilta öin Suomen aikaan.

Viranomaiset aikovat selvittää tilanteen perinpohjaisesti. Tapahtunutta paheksutaan laajasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.