Mainos

Iltapäiväkerhojen taksoissa suuria eroja

Koululaisten iltapäivätoiminnan maksut vaihtelevat rajusti eri puolilla maata.

Tänä syksynä valtio tukee ensimmäistä kertaa pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa. Toiminnan kirjavuus ja etenkin maksujen hintahaitari kuitenkin hämmentävät vanhempia. Yli sata euroa maksava iltapäiväkerho tuntuu kalliilta, varsinkin kun naapurikunnassa asuva perhe maksaa vain 45 euroa.

Kalleinta iltapäivätoiminta lienee Vantaan kansainvälisessä koulussa. Hinta nousee 145 euroon kuussa, koska ohjaaja on paikalla myös ennen koulun alkua, aamuseitsemältä. Forssassa iltapäivätoiminta on perheille ilmaista, Valkeakoskella kaupunki ei järjestä toimintaa, koska päättäjät haluavat ensin katsoa, mihin muut kunnat sitoutuvat.

- On alueita, joissa vanhemmat eivät edes kyseenalaista 150 euron asiakasmaksua. Jollain toisella alueella ehdottomasti ryhmä jäisi tyhjäksi tällä hintakatolla, selvittää suunnittelija Leena Palve Helsingin kaupungin opetusvirastosta.

Valtioapusysteemi polkaistiin niin äkkiä käyntiin, että vasta nyt kunnissa ehditään miettiä hinnan lisäksi laatua. Laissa ei puhuta mitään esimerkiksi ryhmäkoosta.

Lisäksi vanhempia hämmentää se, että toimintaa järjestävät kuntien lisäksi muun muassa urheiluseurat ja vanhempainyhdistykset.

- Oma ideani on, että kunta järjestäisi edullista palvelua kuten esimerkiksi leikkipuistoja. Järjestöjen tarjonta taas olisi laadukkaampaa, vaikka seinäkiipeilyä tai uintia, ja sitten olisi vielä seurakuntien tai koulujen omaa toimintaa, Palve ehdottaa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 12.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.