Mainos

Iltalehti seisoo Halme-uutisten takana

Iltalehti seisoo kansanedustaja Tony Halmeesta julkaisemiensa uutisten takana, vaikka lehden toimittaja yrittikin vaikuttaa Ilta-Sanomien uutisointiin asiasta, koska lehtien lööpit olivat päinvastaiset.

Tony Halme

Iltalehti seisoo kansanedustaja Tony Halmeesta julkaisemiensa uutisten takana huolimatta jupakasta, joka syntyi lehden toimittajan kilpailevaan lehteen soittamasta omapäisestä puhelusta. Vastaava päätoimittaja Petri Hakala vakuuttaa Halmetta koskeneiden Iltalehden uutisten pitäneen paikkansa, myös kyseisen toimittajan kirjoittamien juttujen.

Hakala kertoo toimittajan myöntäneen, että hän soitti Ilta-Sanomien toimitukseen väärällä nimellä ja esiintyi Halmeen ystävänä. Vapaa-ajalla ollut toimittaja kehotti puhelimessa Ilta-Sanomia tarkistamaan Halme-uutisointinsa linjaa. Tapauksen jälkeen toimittaja jäi itse sairaslomalle, Hakala kertoi.
- Tämä on yksittäinen, ikävä tapaus, joka ei liity millään tavalla meidän Halme- tai muuhun uutisointiimme. Tekoa ei voi puolustella. Asiaan palataan sitten, kun hän on taas työkykyinen, Hakala totesi.

Iltalehti on kirjoittanut Halmeesta lähes päivittäin heinäkuun alusta lähtien.
- Halmeesta on Iltalehdessä kirjoittanut kymmenkunta eri toimittajaa, joiden jutut ovat perustuneet useisiin lähteisiin ja silminnäkijöiden havaintoihin. Uutiset ovat totta, Hakala painotti.

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä vahvistaa, että "Halmeen ystävän" henkilöllisyys selvisi puhelimen näytölle jääneestä numerosta, jonka jälkeen heiltä otettiin yhteyttä Iltalehteen. Hän ei pidä soveliaana kommentoida kilpailijaan liittyviä asioita tämän enempää.

Päinvastaisia lööppejä

Erikoinen tapaus on herättänyt kysymyksiä myös iltapäivälehtien uutiskilpailun verisyydestä ja siitä, mikä on ollut Halme-uutisoinnin vaikutus kesäkauden irtonumeromyyntiin. Monet kohottivat kulmakarvojaan viime viikon maanantaina, kun Iltalehden kansi julisti, että Halme ei toivu ennalleen, kun taas Ilta-Sanomien kansiotsikko kertoi Halmeen vaikuttavan jo oikein hyvältä.

Iltalehden jutun takana oli nyt sairaslomalle jäänyt toimittaja. Päätoimittajat eivät itse lähde arvioimaan Halme-jupakan vaikutusta lehtien menekkiin. Hakala muistuttaa heinäkuussa olleen muitakin kiinnostavia aiheita, kuten tv-gladiaattoriin liitetty Pirkkalan paloittelusurma. Pietilä taas tyytyy toteamaan, että Halmeesta on hankittu heillä uutisia normaaliin tapaan kuten muistakin aiheista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.