Mainos

Iltalehti: Pikkutyttö löytyi seitsemän vuoden jälkeen

Vauvana teinitytön kidnappaamaksi joutunut Amber löytyi seitsemän vuoden etsintöjen jälkeen tavallisesta perheestä, uutisoi Iltalehti.

Amber löytyi, kun Phoenixin poliisi, FBI ja Los Angelesin piirikunnan seriffinvirasto tekivät kotietsinnän Phoenixissa, Arizonassa sijaitsevaan taloon.

Piilotteluyrityksistä huolimatta seitsemänvuotias kalifornialaistyttö Amber Nicklas löytyi vaatekasan alta kylpyhuoneesta.

Kotioven avannut nainen kertoi adoptoineensa tytön, mutta todisteet puuttuivat. Dna-testi paljasti eri nimeä käyttäneen tytön henkilöllisyyden ja hänet palautettiin Kaliforniaan torstaina.

Amber kidnapattiin 13-kuukautisena. Biologisen äidin häipyessä kuvioista pian tytön huoltajuus annettiin isoäidille. Isoäiti ei kyennyt huolehtimaan lapsesta ja Amber päätyi adoptoitavaksi ja kasvattivanhemmille.

Tämä oli kuitenkin Amberin tädeille liikaa ja he päättivät kaapata lapsen. Kaksi tädeistä hämäsi kasvattivanhempia ja kolmas, vasta 13-vuotias teini pakeni lapsi mukanaan. Kaikki kolme tätiä olivat alaikäisiä kidnappauksen tapahtuessa vuonna 2003.

Amberin tapaus poikkeavan onnellinen

Poliisi ei vielä tiedä, mitä Amberille on tapahtunut viimeisten kuuden vuoden aikana. Tytön jäljille päästiin viime vuoden marraskuussa. Pariskunta, jonka luona Amber Phoenixissa asui, ei ole sukua tytölle.

Amber oli poliisien hänet löytäessä onnellinen ja hyvässä kunnossa. Tämä on poikkeuksellista, kun tapausta vertaa muihin viimeaikaisiin vuosia kateissa olleiden lasten tarinoihin.

- Lasta ei oltu lukittu makuuhuoneeseen tai mitään sellaista. Hän kutsui näitä ihmisiä isäksi ja äidiksi, seriffin edustaja kertoi.

Tädeistä kaksi pidätettiin pian kidnappauksen jälkeen, mutta kolmas on edelleen tavoittamattomissa. Amberia viime vuoden kasvattanutta pariskuntaa vastaan ei nosteta syytteitä, mikäli he eivät liity kaappaukseen.

Iltalehden juttu: Iltalehti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.