Mainos

Iltalehti: Lähes puolet suomalaisista tukee Portugalia

Liki puolet suomalaisista kannattaa talousvaikeuksiin joutuneiden EU-maiden auttamista, kirjoittaa viikonvaihteen Iltalehti. Kyselyyn vastanneista 47 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen on oltava mukana tukemassa talousvaikeuksiin ajautuneita EU-maita lainoin ja takauksin.

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa 39 prosenttia vastanneista vastusti lainoja ja takauksia, kun taas 13 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Eri puolueiden kannattajien väliset erot vaihtelevat odotetusti. Ääripäissä perussuomalaisten kannattajista 88 prosenttia vastusti ja RKP:n kannattajista 83 prosenttia kannatti tukia. Vasemmistoliittolaiset olivat toiseksi kielteisimpiä 60 prosentin vastustuksella. Kokoomuslaisista kannatuksensa tuille ilmaisi 75 prosenttia.

Tutkimukseen haastateltiin 1415:tä suomalaista tämän viikon torstaina ja perjantaina nettipaneelin avulla, ja sen virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Helsingin Sanomien ja TNS Gallupin tiistaina julkistamassa kyselyssä Portugalin lainantakauksia kannatti 38 prosenttia ja vastusti 36 prosenttia vastanneista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.