Mainos

Iltalehti: Ahtisaari nyt Halosta suositumpi

Presidentti Martti Ahtisaari on Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kansan keskuudessa suosituin ehdokas SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

Taloustutkimus mittasi Ahtisaaren ja SDP:n esivaaliehdokkaiden kannatuksen. Voittajaksi selviytyi Ahtisaari, jota piti sopivimpana ehdokkaana 33 prosenttia vastaajista. Ulkoministeri Tarja Halonen sijoittui toiseksi, hänet arvioi sopivimmaksi 28 prosenttia vastaajista.

Euroedustaja Pertti Paasio ja EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman saivat kumpikin kuuden prosentin kannatukseen. Loput vastanneista ei osannut sanoa tai katsoi, ettei kukaan neliköstä ollut sopivin SDP:n presidenttiehdokkaaksi, käy ilmi tämän päivän Iltalehdestä.
-Miehille Halosen kannattaminen näyttää olevan vaikeaa. Vain 20 prosenttia miehistä pitää häntä parhaana ehdokkaana, lehti kertoo.

Taloustutkimus kysyi 460 suomalaiselta, kuka olisi sopivin SDP:n presidenttiehdokkaaksi, ja vastaajille annettiin neljä vaihtoehtoa: Halonen, Söderman, Paasio ja Ahtisaari. Tutkimuksen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin. Haastattelut tehtiin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Iltalehden mukaan SDP:n kannattajien keskuudessa Halonen on kuitenkin Ahtisaarta suositumpi: voimasuhteet ovat 40-33 Halosen hyväksi. Ahtisaari on lehden mukaan selvästi Halosta suositumpi keskustan ja vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa. Presidentti Ahtisaari ilmoitti huhtikuun lopulla, että hän ei asetu ehdolle SDP:n presidenttiehdokkaan esivaalissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.