Mainos

Ilta-Sanomien toimittajille sakkoja tekijänoikeusloukkauksista

Forssan käräjäoikeuden mielestä Ilta-Sanomat loukkasi Eeva-lehden ja sen toimittajien tekijänoikeuksia lainatessaan laajasti haastattelujuttuja artisti Tapani Kansasta ja matkailutoimittaja Folke Westistä kesällä 2000.
Päätoimittaja Vesa-Pekka Koljonen sai tänään kahdesta painovapauden tuottamuksellisesta väärinkäyttämisestä 20 päiväsakon rangaistuksen, mikä hänen tuloillaan tietää 1540 euroa. Kesätoimittaja, joka laati Ilta-Sanomiin jutun Folke Westistä Eeva-lehden jutun pohjalta, tuomittiin tekijänoikeusrikkomuksesta 20 päiväsakkoon, yhteensä 120 euron rangaistukseen.

Forssan käräjäoikeus hyväksyi Eeva-lehden kustantajan A-Lehdet Oy:n sekä toimittajien Outi Reinola-Sorjosen ja Maria Schulginin korvausvaatimukset sellaisenaan. Kustantaja saa molemmista jutuista 5000 euroa hyvitystä ja kirjoittajat kumpikin 2000 euroa kärsimyksestä ja haitasta. Koska päätoimittaja Koljosen viaksi jäi vain lievä tuottamus, hän ei joudu maksamaan vahingonkorvauksia. Korvaajaksi määrättiin Ilta-Sanomia kustantava Sanoma Oy sekä toisen jutun osalta yhteisvastuullisesti sen kirjoittaja. Toisen jutun kirjoittaja jäi pimentoon.

Kantajien oikeudenkäyntilasku oli yli 35 000 euroa. Toisen puolikkaan maksavat Sanoma Oy ja Vesa-Pekka Koljonen yhteisvastuullisesti, toisen puolikkaan osalta yhteisvastuuta jakaa kirjoittaja. Juttua käsiteltiin Forssan käräjäoikeudessa sen takia, että iltapäivälehden painopaikka on Forssa. Käräjäoikeus hylkäsi väitteet siitä, että lainaukset olisi tehty kirjoittajia loukkaavalla tavalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.