Mainos

Ilta-Sanomat pestasi toisen päätoimittajan Iltalehdestä

Iltalehden toimituspäällikkö Reijo Ruokanen siirtyy kilpailijalle. Hän uskoo iltapäivälehdistön pitävän tiukasti asemansa kasvavista verkkolehtimarkkinoista huolimatta.

Ilta-Sanomat on palkannut toisen päätoimittajansa kilpailijaltaan. Lehti kertoi tänään, että sen uudeksi päätoimittajaksi siirtyy Iltalehden nykyinen toimituspäällikkö Reijo Ruokanen, 46. Hän aloittaa Ilta-Sanomissa marraskuussa.

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja korostaa, että Ruokasen monipuolinen journalistinen kokemus antaa hänelle erinomaiset edellytykset olla kehittämässä Ilta-Sanomia. Sadeojan mukaan valinnassa painoi Ruokasen vahva kokemus ja ymmärrys iltapäivälehden tekemisestä.

- Olen puhdasverinen iltapäivälehtimies kantapäästä päälakeen, Ruokanen itse tiivistää valinnastaan.

Ruokasen mukaan vastaavanlaisia pestejä ja haasteita ei kovin usein avaudu - korsi kannatti kantaa kekoon, kun mahdollisuus kehittää Suomen toiseksi suurinta sanomalehteä tuli tarjolle.

Painoiko leirin vaihdossa Ilta-Sanomien uusi linjaus viedä lehteä "pari piirua asiajournalismin suuntaan"?

- Molemmilla lehdillä on omat valitut linjansa, jotka toimivat niillä kummallakin hyvin, Ruokanen vastaa.

Printti on ja pysyy

Ruokanen on ollut Iltalehden toimituspäällikkönä vuodesta 2003. Hänen vastuullaan ovat olleet uutiset, urheilu ja verkkotoiminta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Iltalehden politiikan toimittajana, uutispäällikkönä sekä kirjeenvaihtajana Berliinissä ja Lontoossa.

Ruokanen sanoo uskovansa täysillä iltapäivälehtikonseptiin.

- Sanomalehti on fantastinen, ja tabloidimuotoisena vielä hyvä käyttöliittymä.

Ruokanen arvelee, että kasvava verkkolehtimarkkina ei vie printiltä hyvää tulevaisuutta. Muutkaan mediamaailman muotivirtaukset eivät hänen mukaansa heiluttele paperilehtien levikkejä.

- Ajatus, että olisi jonkinlainen itsestäänselvyys, että levikit kutistuvat, on väärä. Jos teet työt kunnolla, niin eivät kutistu.

Suomessa levikeissä ei Ruokasen mukaan olla edetty minkäänlaiseen saturaatiopisteeseen. Aina on ollut tilaa kasvaa. Ruokanen summaakin uskovansa, että molempien iltapäivälehtien kehitys jatkuu hyvänä ja vakaana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.