Ilouutisia herkkusuille: Suklaakakku laihduttaa karppausta tehokkaammin

Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta näin se vain on – ainakin israelilaisen Tel Avivin yliopiston tutkimuksen mukaan.

Yliopiston tutkimusten mukaan runsas herkkupalalla höystetty 600 kilokalorin aamiainen, joka koostuu sekä proteiineista että hiilihydraateista auttaa laihduttajia pysymään pitkällä aikavälillä tavoitteissaan. Tutkijoiden mukaan täysin herkuton laihdutuskuuri on psykologisesti niin paljon rankempaa, että ihminen sortuu helposti mässäilemään.

Onnistuneen laihdutuskuurin avain onkin, että herkut syödään nimenomaan aamiaisella, jolloin kehon aineenvaihdunta on aktiivisimmillaan. Tällöin keholla on myös koko päivä aikaa polttaa ylimääräisiä kaloreita.

Herkkuaamiaisen avulla 18 kiloa hoikemmaksi?

Professori Daniela Jakubowiczin johtama tutkimusryhmä toteutti 32 viikon seurantatutkimuksen, jossa puolet osallistuneista söi vähähiilihydraattisen 300 kilokalorin aamiaisen ja toinen puolisko lisäsi aamiaiseensa herkullisen jälkiruoan (keksejä, kakkuja, suklaata, ym.) jolloin kilokalorien määrä nousi kuuteensataan. Tutkimukseen osallistui 193 ylipainoista aikuista.

Herkkuaamupalan syöneet tutkimusryhmäläiset pudottivat koeaikana keskimäärin jopa 18 kiloa enemmän kuin ne, jotka söivät vähähiilihydraattisen aamiaisen. Herkkupalan aamiaiseksi syöneet pystyivät myös helpommin pitämään pudotetut kilot poissa.

– Aamiainen on päivän aterioista se, joka parhaiten hallitsee greliini-hormonia, joka kasvattaa näläntunnetta, Jakubowixz kertoo.

Vähähiilihydraattisen aamiaisen syöneet sortuivat tutkimuksissa helpommin ahmimaan herkkuja pitkin päivää. Runsaskalorisen herkkuaamiaisen syöneet onnistuivat sen sijaan pysyttelemään loppupäivän ilman herkkuja.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja