Mainos

Ilotulituksia metsäpaloista huolimatta

Australian Sydneyssä on juhlittu uutta vuotta perinteisen ilotulituksen siivittämänä - huolimatta alueen rajuista metsäpaloista.

Jopa miljoona ihmistä tungeksi pistävästä savusta välittämättä Sydneyn satama-alueella seuraamassa maailman suurimpiin kuuluvaksi sanottua ilotulitusta.

Samanaikaisesti rajujen metsäpalojen sammutustöissä raatoi 15 000 ihmistä, ja heidän apunaan oli 60 lentokonetta.

Noin sata metsä- ja puskapaloa riehuu nyt Sydneyn ympäristössä kahdeksatta päivää. Alueelle luvataan jälleen huomiseksi 40 asteen hellettä, mikä vain pahentaa tilannetta.

Myrskypilvet ovat pimentäneet Australian suurimman kaupungin Sydneyn taivaan, ja palomiehet toivovat myrskyn tuovan mukanaan sateita sammuttamaan alueella riehuvat metsäpalot. Toisaalta kuitenkin pelätään, että salamat saattavat sytyttää lisää tulipaloja.

Hilltopin pikkukaupungissa noin 80 kilometriä Sydneystä lounaaseen noin 1 000 ihmistä jouduttiin tänään evakuoimaan uusien palojen vuoksi.

Metsäpalot ovat tähän mennessä tuhonneet noin 150 kotia ja tuhansia hehtaareja metsää ja viljelysmaata. Puolet paloista on ilmeisesti sytyttänyt salama ja loput on viranomaisten mukaan sytytetty tahallaan. Kahdeksan ihmistä on pidätetty, mutta tahallaan sytytettyjen palojen syyllisten etsinnät jatkuvat.

(MTV3-STT-AP-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja