Mainos

Ilotulituksesta johtuva stressi lintujen joukkokuoleman syy?

Yhdysvalloissa Arkansasin osavaltiossa kummastellaan lintujen joukkokuolemia. Uudenvuodenaattona jopa noin 5 000 kuollutta kottaraista ja punaolkaturpiaalia putosi maahan Beeben pikkukaupungissa ja sen ympäristössä. Beebe sijaitsee vajaan 200 kilometrin päässä Ozarkista. Ympäristöviranomaiset saivat kerättyä viimeisetkin mystisestä syystä tipahtaneet raadot eilen.

Linnut löytyivät noin kilometrin pituiselta alueelta Beebestä. Muilta lähialueilta siivekkäitä ei ole löytynyt kuolleena.

Kaupungin pormestarin Mike Robertsonin mukaan sadattuhannet linnut ovat asuneet kylän lähellä sijaitsevalla metsäalueella viime vuodet. Lintujen asumisalueellakaan ei havaittu raatoja.

Ympäristöviranomaiset sanovat, että linnut ovat kärsineet fyysisestä traumasta. He epäilevät, että lintuparveen on osunut joko salama tai ne ovat jääneet kovan raekuuron armoille.

Viranomaisten mukaan yksi mahdollinen turman syy voi johtua uuden vuoden ilotulituksista. Kovat pamaukset ovat saattaneet säikäyttää linnut asuinalueeltaan ja ne ovat lopulta kuolleet säikähdyksestä aiheutuneeseen stressiin. Lintuja alettiin tutkia tänään, mutta kuolinsyyn selvittämisessä voi mennä pitkään.

Yhdysvaltain ympäristön kunnossapitäjät aloittivat katujen puhdistuksen toissapäivänä. Pormestarin mukaan työntekijöillä oli päällään asianmukaiset suojapuvut, vaikka lintujen ei uskotakaan levittävän tauteja.

(MTV3 - STT - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.