Mainos

Ilotulitteista viime vuosia vähemmän silmävammoja

Uudenvuoden ilotulitusraketit aiheuttivat jälleen silmävammoja useille juhlijoille. Sairaaloiden päivystyksiin oli torstaiaamuun mennessä hakeutunut parisenkymmentä raketista vammoja saanutta.

Hyksin silmäklinikalla Helsingissä on hoidettu seitsemää ihmistä, jotka ovat saaneet ilotulitteista silmävammoja. Loukkaantuneista yhdellä on silmässään vakavampi ruhjevamma, muut pääsivät ensiavun jälkeen kotiin.

Tampereen yliopistolliseen sairaalaan tuotiin aamuyön aikana kuusi silmäpotilasta. Ainakin kolmen vammat ovat vakavia. Suurin osa potilaista on alle 20-vuotiaita miehiä. Helsingissä ja Tampereella yhdelläkään vammoja saaneella ei ollut rakettien ampumishetkellä suojalaseja.

Oulussa hoidettiin illan ja yön aikana viisi silmävammaa, joista yksi oli melko vakava. Myös Satakunnan keskussairaalassa on hoidettu muutamia lieviä silmä- ja käsivammoja.

Silmävammojen osalta vuosi vaihtui rauhallisemmissa merkeissä kuin viime vuonna. Tuolloin silmävammoja sai ilotulitteista kaikkiaan 42 ihmistä.

Aamuun mennessä ei ollut tietoa, että juuri vuodenvaihteen alla myynnistä vedetty Jättitykki olisi aiheuttanut vammoja kenellekään.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.