Mainos

Ilotulitteille tiukempi valvonta

Kauppa- ja teollisuusministeriö pitää ilotulitteiden yksityiskäytön täydellistä kieltämistä epätodennäköisenä. Todennäköisempää on, että eniten vahinkoja aiheuttaneet tulitteet vedetään markkinoilta ja loppujenkin käyttöä valvotaan vielä nykyistäkin tiukemmin.

Silmälääkärit ovat saaneet ilotulitteiden aiheuttamista vammoista tarpeekseen. He haluavat raketit kokonaan pois matti meikäläisten hyppysistä. Alaa valvovassa Turvatekniikan keskuksessa nähdään pahoja unia paitsi silmävammoista, myös rakettien sytyttämistä lukuisista tulipaloista.

Johonkin viranomaiset todennäköisesti ryhtyvät, mutta mihin, sitä vielä mietitään. Täydellinen kielto on mukana yhtenä vaihtoehtona. Täyskielto vaatisi lainmuutoksen, ja valmistelijana olisi kauppa- ja teollisuusministeriö. Tällä hetkellä muutoksia ei valmisteilla ole - ja näillä näkymin tuskin jatkossakaan.

Täyskieltoa sovelletaan muutamissa Yhdysvaltain osavaltioissa ja Irlannissa, eivätkä kokemukset ole kehuttavia. Rakettien salakuljetus ja omatekoiset pommit ovat yleistyneet. Suomessa viranomaiset näyttävät kallistuvan kohti lievempiä keinoja. Ensimmäisenä liipasimella olisivat vuodenvaihteen onnettomuustilastoa johtavat roomalaiset kynttilät. Turvatekniikan keskus ja ministeriö päättävät kantansa tulitteisiin heti alkuvuodesta.
(MTV3/Kirsi-Marja Peräkylä)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.