Mainos

Ilosaarirockiin sadesuojat ja aurinkorasva mukaan - katso sääennuste

Pohjoiskarjalainen Ilosaarirock pärähtää käyntiin perjantaina Joensuussa. Rockfestivaalille MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela ennustaa niin auringonpaistetta kuin sadekuuroja.

– Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen, joten Ilosaarirockia vietetään epävakaisessa säässä. Viikonloppuna on enemmän poutaisia hetkiä ja aurinkokin näyttäytyy ajoittain. Sadesuojat kannattaa kuitenkin pitää joka päivä mukana.

Lämpötila on noin parikymmentä astetta avajaispäivänä perjantaina. Perjantaina illalla ukkonenkin voi jyrähdellä. Lauantaina iltapäivällä sadekuurojen riski kasvaa, mutta enimmäkseen sää on poutainen.

Sadekuurot, jos ne Joensuuhun osuvat, ovat heikkoja. Lämpötilat ovat kahdenkymmenen asteen vaiheilla päivisin. Yöllä lämpötilat ovat viidentoista asteen tuntumassa.

– Tavanomaista kesäsäätä on siis luvassa viikonlopuksi. Sunnuntaina Joensuuhun on ennusteiden mukaan saapumassa jälleen uusi annos sateita, mutta näillä näkymin vasta iltapäiväksi, Jokela ennustaa

Perinteiseen tapaan festivaalijärjestäjä Joensuun Popmuusikot ry toivoo festareille mukavaa puolipilvistä säätä.

– Noin parikymmentä astetta saa olla lämmintä. Vähän voi aurinko paistaa, mutta ei liikaa. Katastrofisää tapahtumalle olisi äärimmäiset sääilmiöt. Viime aikoina uutisissa on kuultu esimerkiksi näistä syöksyvirtauksista, Joensuun Popmuusikoiden tiedottaja Petri Varis sanoo.

Ilosaarirock pienentää päästöjä

Ilosaarirock on myyty loppuun jo viimeiset 14 vuotta. Tämä tarkoittaa, että Joensuun laulurinteellä on nähty päivittäin 21000 ihmistä. Tänä vuonna alue on kokenut uudistuksia.

– Meillä on nyt isompi alue. Festivaaleille mahtuu jopa 24000 ihmistä nyt päivittäin. Luulen että tänä vuonna emme ihan loppuunmyytyä tapahtumaa näe, Varis kertoo.

Ilmaston puolesta rockfestivaali on työskennellyt Variksen mukaan jo 10 vuotta. Ilosaarirock lahjoittaa summan päästöjensä mukaan jollekin tietylle suojelukohteelle. Viime vuonna lahjoituksen sai rupilisko. Tämän vuoden summa, 1500 euroa, lahjoitetaan Pohjois-Karjalan Liperissä sijaitsevan Kuorinka-järven rehevöitymisen estämiseen.

– Tämä on meille tärkeää työtä, koska onhan tässä aatteellinen yhdistys takana. Pari viikkoa sitten julkaistiin tämä kohteemme. Kuorinka-järvi on Natura-alue, Varis toteaa.

Festivaalilla esiintyvät muun muassa Children of Bodom, Mayhem, PMMP, Black Star, The Hives ja Chisu.

Katso Ilosaarirockin sääennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.