Mainos

ILO: Työ tappaa enemmän kuin sodat

ILO:n kahden asiantuntijan laatiman artikkelin mukaan päivittäin kuolee 6000 ihmistä eli yksi 15 sekunnissa. Kansainvälisen työjärjestön mukaan maailmassa kuolee päivittäin 6 000 ihmistä eli yksi joka 15. sekunti.

Työtapaturmat ja -sairaudet tappavat enemmän ihmisiä vuosittain kuin sodat, sanoi Kansainvälinen työjärjestö ILO tänään. Järjestö kehotti samalla työnantajia parantamaan terveys- ja turvallisuusoloja.

ILO:n mukaan vuosittain kuolee arviolta 2,2 miljoonaa ihmistä työn vuoksi. ILO:n kahden asiantuntijan laatiman artikkelin mukaan päivittäin kuolee 6 000 ihmistä eli yksi joka 15. sekunti. Tämä on enemmän kuin sodissa kuolee vuosittain, muistutettiin artikkelissa.

Työtapaturmissa kuolee 350 000 ihmistä ja loput menehtyvät työperäisiin sairauksiin. Suurimmat syyt työkuolemiin ovat työnantajien välinpitämättömyys ja työturvallisuussopimusten puuttuminen. Rikkaat maat vievät usein vaarallisimmat työt köyhimpiin maihin, joissa työvoima on halvempaa ja turvallisuussäännökset olemattomia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.