Mainos

Ilo repesi Chilessä, pora saavutti viimein kaivomiehet - katso koskettava video

Chilen kaivoksella vuodatettiin iltapäivällä Suomen aikaa ilon ja onnen kyyneleitä, kun pelastuskuilua jyrsinyt pora savutti viimein onkalon, jossa kaivosmiehet odottavat pääsyä vapauteen.

Kaivosmiesten omaiset ja läheiset sekä pelastustyöntekijät puhkesivat valtavaan huutoon poran saavuttaessa määränpäänsä.

- Sydämeni jyskyttää aivan valtavasti, nauroi hurmioitunut Norma Lague, jonka 19-vuotias poika on yksi loukussa olevista kaivosmiehistä.

Odotus jatkuu kuitenkin yhä kaivoksella, sillä pelastuskuilua joudutaan vielä laajentamaan ja tukemaan, ennen kuin miesten varsinainen nosto-operaatio voidaan aloittaa.

Pelastuskuilun laajentaminen toteutetaan räjähteillä, jotka on määrä laskea alas kaivosmiehille. Chilen kaivosministeri Laurence Goldborne kertoo uutiskanava CNN:n haastattelussa, että räjäytykset tullaan tekemään äärimmäistä turvallisuutta noudattaen.

- On hyvä muistaa, että loukussa olevat miehet ovat kokeneita räjähteiden käyttäjiä, Goldborne sanoo.

Kun kuilu on viimein saatu laajennettua, siirretään pelastuskapseli alas onkaloon. Onkaloon laskeutuvat myös lääkäri ja yksi pelastustyöntekijä, jotka valmistelevat miehet nosto-operaatioita varten.

Chilen terveysministeri Jaime Manalich on aiemmin sanonut, että miehet saatetaan lääkitä rauhoittavilla nosto-operaation ajaksi.

Miesten nostaminen alkaa näillä näkymin ensi viikolla.

Nosto-operaation odotetaan kestävän kolmesta kymmeneen päivään.

AP:n videokuvaa kaivokselta: Kaivosmiesten omaiset itkivät ja nauroivat onnesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.