Mainos

ILO: Miljoonat elävät orjuudessa

Yli 12,3 miljoonaa ihmistä tekee töitä orjuuden kaltaisissa oloissa, kertoo Kansainvälinen työjärjestö ILO. Järjestön mukaan orjuutta esiintyy kaikkialla maailmassa.

Pakkotyövoimaa käytetään pääasiassa Aasiassa, mutta orjuutta esiintyy melkein kaikkialla maailmassa, myös Euroopassa. Tiedot perustuvat Kansainvälisen työjärjestön ILO:n raporttiin, joka julkaistiin tänään Genevessä. ILO ei ole koskaan aiemmin laatinut yhtä kattavaa selvitystä pakkotyövoimasta.

-Pakkotyövoima edustaa globalisaation varjopuolta. Se riistää ihmisiltä heidän perusoikeutensa ja omanarvontunnon, pohtii ILOn pääsihteeri Juan Somavia aloitussanoissaan.

ILO arvioi, että Aasiassa työskentelee 9,5 miljoonaa ihmistä orjina ja Latinalaisessa Amerikassa sekä Karibialla 1,3 miljoonaa. Järjestön mukaan teollistuneissa maissa pakkotyötä tekee 360 000 ihmistä ja Keski- ja Itä-Euroopassa 210 000.

Pakkotyövoimasta 56 prosenttia on naisia ja tyttöjä. Uhreista vajaa puolet on lapsia, ILOn selonteossa kerrotaan. Pakkotyövoimaa käyttävät rikollisrinkien ja erilaisten yhtiöiden lisäksi valtiot ja kapinallisryhmät.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.