Mainos

ILO: Maailmantalouden kasvu ei ole vähentänyt työttömyyttä

Kansainvälisen työjärjestön vuosittaisen työllisyysraportin mukaan työttömiä oli viime vuonna ennätysmäärä.

Vahva maailmantalouden kasvu ei ole vähentänyt työttömyyttä maailmanlaajuisesti. Kansainvälisen työjärjestön ILO:n mukaan talouskasvu ei myöskään ole vähentänyt niiden määrää, jotka ansaitsevat alle kaksi dollaria päivässä. Kahden dollarin päiväpalkkaa pidetään kansainvälisenä köyhyysrajana.

ILO:n vuosittaisen työllisyysraportin mukaan työttömiä oli vuonna 2006 ennätysmäärä, yli 195 miljoonaa. Alle kahden dollarin päiväpalkalla työskenteli 1,37 miljardia ihmistä. Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa oli suhteellisesti eniten sellaisia työntekijöitä, jotka saivat alle kaksi dollaria päivässä.

Vaikka työllisten määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin, uusien työpaikkojen määrä ei ole kasvanut väestömäärän kanssa samaan tahtiin.

- Viimeisen kymmenen vuoden aikana talouskasvuun on liittynyt pikemminkin tuotannon tehostuminen kuin työllisyyden lisääntyminen, raportissa kerrottiin.

Palveluala nousi viime vuonna suurimmaksi työllistäjäksi ohi maatalouden. Palvelualalla oli töissä jo noin 40 prosenttia kaikista työntekijöistä, kun taas maatalous työllisti 38,7 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.