Mainos

Ilmavoimien komentaja: Hävittäjille ei tarvetta vuosiin

Uusille hävittäjille ei ole Suomessa tarvetta vielä vuosiin, sanoo Ilmavoimien komentaja Jarmo Lindberg liittyen perättömäksi todettuihin tietoihin Suomen hävittäjäkaupoista amerikkalaisten kanssa.

- Hornetin elinkaari yltää vuosiin 2025-30, joten ilmavoimilla ei ole tarvetta käydä hankintaneuvotteluja vielä vuosiin. Tällä hetkellä keskitymme toimeenpanemaan meille selonteossa määrättyjä Hornetin elinikäpäivityksiä.

Kun Hornetien seuraajan harkinta tulee ajankohtaiseksi, käynnistetään täysimittainen evaluaatio ja kilpailutus, Lindberg kertoi MTV:n uutisille.

- Pitkän aikavälin suunnittelua varten ilmavoimilla pitää olla käytössään virallista tietoa eri hävittäjistä, jotta emme ole pelkästään netin ja ilmailulehtien varassa. Tämän vuoksi pidämme yhteyttä hävittäjävalmistajiin ja pyrimme saamaan heiltä tietoa tuotantoaikatauluista ja hinnoista.

Ilmavoimien mukaan Suomi ei käy neuvotteluja uusista hävittäjälentokonekaupoista.

Ilmavoimien eversti Juha Suonperän mukaan uutisivusto Bloombergin tiedot, joiden mukaan Suomi neuvottelisi mahdollisista hävittäjäkaupoista amerikkalaisten kanssa, ovat perättömiä.

Suonperän mukaan pian aletaan miettiä millä vanhat koneet korvataan, sillä nykyiset hävittäjäkoneet palvelevat vielä 15-17 vuotta.

Minkäänlaisia hallitusten välisiä neuvotteluja ei ole kuitenkaan vielä aloitettu.

(MTV3)

Lue lisää:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja