Mainos

Ilmavoimat myy lentokalustoaan

Ilmavoimat myy seitsemän yhteyskonettaan. Viimeksi ilmavoimat on kaupannut lentokalustoaan parikymmentä vuotta sitten.

Ilmavoimat aikoo myydä kaikki seitsemän Piper Arrow-yhteyskonettaan. Koneiden ohella ilmavoimat luopuu myös niihin liittyvästä varalaite- ja varaosavarastosta.

Koneiden myynti on osa laajempaa kuljetus- ja yhteyskoneiden uusimista. Aiemmin tänä vuonna ilmavoimat poisti käytöstä jo Fokker-kuljetuskoneen, jonka korvaajasta tarjouspyynnöt tehdään tänä syksynä.

Myynnin jälkeen PA-koneilla lentäminen edellyttää niiden siviilirekisteröintiä. Myös esimerkiksi mittaristo täytyy palauttaa ilmavoimien käyttämästä metrijärjestelmästä takaisin alkuperäisiin imperial-yksiköihin.

- Myytävillä koneilla ei ole lähtöhintoja, mutta vastaavan tason siviilirekisterissä olevien koneiden hinnat ovat 50 000 eurosta ylöspäin, ilmavoimista tiedotetaan.

Ensimmäiset amerikkalaisvalmisteisista nelipaikkaisista Arrow II -yhteyskoneista hankittiin ilmavoimille vuonna 1974 ja myöhemmät Arrow IV -versiot vuonna 1980. Yhteensä omia PA-koneita ilmavoimilla on ollut yhdeksän.

Aiemmin ilmavoimat on myynyt lentokalustoaan 1980-luvun puolivälissä. Tällöin luovuttiin koulutuskäytössä olleista Fouga Magister -suihkukoneista. Käytöstä poistetut Draken- ja Mig-hävittäjät ei ole olleet myynnissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.