Mainos

Ilmavoimat kiinnostunut lentäjien koulutusyhteistyötä

Finnair esittää ilmavoimille yhteistyötä lentäjäkoulutuksen ja lentäjätarpeen mitoittamiseksi. Ilmavoimat kannatta ajatusta.

Ilmavoimat kannattaa Finnairin koulutustarjousta. Finnairin pääjohtaja Antti Potila ehdottaa, että Ilmavoimat ja Finnair tekisivät yhteistyötä, jotta lentäjäpula saataisiin ratkaistua. Potilan mielestä esimerkiksi alkeiskoulutus voisi olla yhteinen. Esikuntapäällikkö Jouni Pystynen Ilmavoimista pitää Potilan ehdotusta vilpittömänä. Pystynen kuitenkin valittaa sitä, että se ei korjaa nykyongelmaa. Ilmavoimat on menettänyt lentäjiään Finnairille, joka etsii korjausta omaan lentäjäpulaansa.

Tänään Finnair esitti, että kaikki lentäjien työnantajat selvittäisivät yhdessä tulevien vuosien tarpeet, jotta sama ongelma ei pääsisi toistumaan. Lisäksi pääjohtaja Potila haluaisi yhdistää lentäjien koulutuksen. Potilan esityksen mukaan kukin työnantaja valitsisi edelleen omat lentäjänsä, mutta koulutus järjestettäisiin samassa paikassa. Ilmavoimat pitää esitystä järkevänä. Ilmavoimat on menettänyt tänä vuonna Finnairille lentäjistään noin kymmeneksen. Sotilaslentäjän koulutus kestää kuusi vuotta, joten vie aikansa, ennen kuin koulutusyhteistyö kantaisi hedelmää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.