Mainos

Ilmavoimat Horneteilla taisteluharjoitukseen Hollantiin

Frisian Flag on yksi Euroopan suurimmista ja vaativimmista ilmataisteluharjoituksista. Suomalaiset ovat aiemmin osallistuneet vastaavaan harjoitukseen Hollannissa vuosina 2001 ja 2002.

Suomen ilmavoimat osallistuu maanantaina Hollannissa alkavaan suureen ilmataisteluharjoitukseen. Hollannin Kuninkaallisten Ilmavoimien Frisian Flag 2005 -taisteluharjoitus tapahtuu pääosin Pohjanmeren yllä. Kaksiviikkoisen harjoituksen tukikohtana toimii Leeuwarden.

Suomalaiset ovat mukana kuudella Hornetilla eli F-18-torjuntahävittäjällä. Suomalaisten ja isänmaan ohella harjoitukseen osallistuvat Saksa, Belgia, Ranska, Ruotsi ja Englanti. Sotaharjoituslennoilla lisätään ilmavoimien esikunnan mukaan suomalaisohjaajien kykyä osallistua kansainväliseen kriisinhallintaan ja kehitetään Ilmavoimien kansainvälistä valmiusyksikköä.

Harjoitusalue Pohjanmerellä koostuu Hollannin, Tanskan ja Saksan ilmatilassa sijaitsevista eri osa-alueista. Suomalaisten harjoitusosastoa johtaa everstiluutnantti Jari Mikkonen Karjalan lennostosta.

Frisian Flag on yksi Euroopan suurimmista ja vaativimmista ilmataisteluharjoituksista. Se toteutetaan monimutkaisen realistisen skenaarion harjoituksena. Harjoitukseen osallistuu hävittäjien lisäksi ilmavalvonta-, ilmatankkaus- ja elektronisen häirinnän koneita sekä ilmatorjuntayksiköitä. Harjoitukseen osallistuvan lentokaluston kokonaismäärä on noin 46 konetta. Harjoituksessa on suunniteltu lennettävän kaksi operaatiota päivässä, kerrotaan Suomen ilmavoimien esikunnasta.

Suomalaiset ovat aiemmin osallistuneet vastaavaan harjoitukseen Hollannissa vuosina 2001 ja 2002. Kahtena seuraavana vuonna harjoitusta ei järjestetty Hollannin ilmavoimien sitouduttua kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.