Mainos

Ilmatorjuntavoittoa muistettiin valatilaisuudessa

Kaartin jääkärirykmentin ja Helsingin ilmatorjuntarykmentin yhteinen valatilaisuus järjestettiin tänään Senaatintorilla Helsingissä. Tilaisuus oli osa Kolmen yön ihmeen -tapahtumasarjaa, jolla osoitetaan kunniaa Helsingin ilmatorjuntavoitolle.

Jatkosodan vuoden 1944 ensimmäisistä suurista ratkaisutaisteluista, Helsingin ilmapommituksista, on tullut kuluneeksi 70 vuotta. Tämän päiväisellä sotilasvalalla ja -vakuutuksella osoitettiinkin kunniaa kaikille puolustukseen osallistuneille.

Etelä-Suomen sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Pertti Laatikainen vastaanotti tilaisuuden jälkeen pidetyn ohimarssin yhdessä sotaveteraani Sakari Sippolan kanssa. Sippola oli itse vuonna 1944 Helsingin pommitusten aikaan 19-vuotiaana mukana taisteluissa Petroskoissa. Sotaveteraanin mukaan nykyisten taistelijoiden marssi näytti varmalta.

- Teki varman ja hyvän vaikutuksen. Ryhdikkäitä ja varmoja sotilaita. Tekstihän on kyllä erittäin kova. Siinä luvataan paljon ja se joutuu kyllä moneen kertaan koetukselle. Uskon kuitenkin, että nykynuoret sen takana kyllä seisovat, Sippola sanoo.

Tilaisuuteen osallistui noin 1 000 sotilasta ja 20 ajoneuvoa. Ilmavoimat toteutti ohimarssiin liittyvät ylilennot, mutta joutui peruuttamaan Kaivopuiston edustalle suunnitellun taitolentoesityksen huonon sään vuoksi.

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.