Mainos

Ilmatilaloukkaukset loppuunkäsitelty

Pääministeri Matti Vanhanen on tyytyväinen Venäjän asevoimien yleisesikuntapäällikön raporttiin ilmatilan loukkauksista Suomenlahdella.

Venäjän pääministeri Mihail Fradkov vakuuttaa, että ilmatilaloukkaukset Suomen alueella ovat olleet vahinkoja ja ne pyritään lopettamaan. Pääministeritapaamisessa Matti Vanhasen kanssa Fradkov ei edelleenkään myöntänyt suoraan, että loukkauksia on tapahtunut.

Vanhanen on tyytyväinen Venäjän asevoimien yleisesikuntapäällikön Juri Balujevskin raporttiin ilmatilan loukkauksista Suomenlahdella.

- Balujevskin antama raportti oli sävyltään erilainen kuin Venäjän aikaisempi vastaus. Aikaisemmin loukkaukset kiellettiin täysin, nyt ne mainittiin vaikeasti todistettaviksi, kertoo Vanhanen.

Pääministerit totesivat, että kysymys siirretään nyt sotilasasiantuntijoille ja se on pois poliittisesta päiväjärjestyksestä.

Pääministeri Fradkovin mielestä keskustelua ilmatilanloukkauksista on osittain dramatisoitu.

- Minä en dramatisoisi tilannetta, enkä haluaisi keskustella enää tällä tasolla seikoista, joilla ei ole sisällöllistä merkitystä, Fradkov sanoi.

Vanhanentapasi venäläiskollegansa Moskovan lähistöllä. Fradkovin mukaan pääministerit valmistelevat maiden presidenttien tapaamista. Tämä järjestetään joko elokuun lopulla tai heinäkuussa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.