Ilmastotempaus sammutti valoja ympäri maailmaa

Kymmenet maailman suurkaupungit ovat sammuttaneet tänään valojaan tunniksi. Tavoitteena on ollut huomion kiinnittäminen ilmasto- ja energiakysymyksiin.

Ympäri maailmaa kiertävä valojen sammutuksen ketju alkoi Fidzhisaarilta ja Uudesta-Seelannista illalla paikallista aikaa ja eteni sitten kohti länttä.

Ympäristöjärjestö WWF:n organisoimalla Earth Hour -tapahtumalla halutaan kannustaa ihmisiä miettimään omaa energiankulutustaan ja sen vaikutuksia ilmaston lämpenemiseen.

Yli 380 kaupunkia ja 3500 yritystä 35 maassa oli lupautunut mukaan kampanjaan, joka järjestettiin nyt toisen kerran. Vuonna 2007 mukana oli vain australialainen Sydney.

Sydneyn kuuluisan oopperan valot sammutettiin tänäkin vuonna. Mukana oli myös esimerkiksi Kööpenhaminan Tivoli. Kuninkaalliset osallistuivat ahkerasti. Britannian kruununprinssin Charlesin palatsissa valot sammuivat, niin myös Tukholman kuninkaanlinnassa.

Suomessa tempaukseen osallistui ainakin Espoon kaupunki. Valot sammutettiin kaupungintalon ulkovalaistuksessa sekä viidessä kauppakeskuksessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat