Mainos

Ilmastonmuutos kiinnostaa suomalaisia

Esimerkiksi lentomatkailun päästöjen kompensoimiseksi ostettavat päästövähennykset kiinnostivat kysyjiä.

Ilmastonmuutos askarruttaa suomalaisia edelleen. MTV3-kanavalla tänään nähdyssä 45 minuuttia -ohjelman erikoislähetyksessä sadat suomalaiset kysyivät ilmastonmuutoksesta asiantuntijoilta.

Myös ohjelman nettisivuilla vastattiin tiuhaan tahtiin sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Kysymyksiä riitti laidasta laitaan. Erityisesti katsojia kiinnostivat käytännönläheiset asiat, kuten tavallisen ihmisen mahdollisuudet vaikuttaa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Myös muutoksen torjumisen taloudelliset kulut kiinnostivat.

Esimerkiksi lentomatkailun päästöjen kompensoimiseksi ostettavat päästövähennykset kiinnostivat kysyjiä.

- Jos on semmoinen tilanne, että on pakko lentää, niin silloin kompensointi voi tulla kysymykseen. Se tarkoittaa sitä, että lasketaan, kuinka paljon päästöjä syntyy siitä lentomatkasta ja maksetaan siitä ikään kuin jollekin, joka sitten sitoo saman verran hiilidioksidia, esimerkiksi kehitysmaassa istuttamalla metsää tai kehittämällä uutta teknologiaa, jolla hiilidioksidipäästöjä pystytään saman verran vähentämään, ympäristöjärjestö Dodon ilmastoasiantuntija Tuuli Kaskinen kertoo.

Suorassa lähetyksessä jäänmurtaja Urholta kysymyksiin vastasivat Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori Atte Korhola, Ilmatieteen laitoksen varapääjohtaja Mikko Alestalo, ympäristöjärjestö Dodon ilmastoasiantuntija Tuuli Kaskinen ja Teknillisen korkeakoulun uusien energiatekniikoiden professori Peter Lund.

Katsojien nettikysymyksiin vastasi ohjelman aikana kansallisen ilmastonmuutoksen viestintäohjelman ohjelmapäällikkö Kirsti Kärkkäinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.