Mainos

Ilmastonmuutos ei ole enää pop

New York Times -lehti näkee muutoksen tuulia ihmisten suhtautumisessa ilmastonmuutokseen. Vaikka tiedemaailman valtavirta on pysynyt yksimielisenä ilmastonmuutoksesta, alkaa tavallisen ihmisen asenteissa näkyä väsymystä.

Selvimmin ilmiö näkyy Britanniassa. Tämän vuoden helmikuussa julkistetussa BBC:n kyselyssä ilmastonmuutokseen ja siihen, että se oli ihmisen aiheuttamaa, uskoi vain 26 prosenttia vastaajista. Kun samaa asiaa oli kysytty kolme kuukautta aikaisemmin, luku oli 41 prosenttia. Samaan aikaan ilmastoskeptikkojen osuus oli noussut 15 prosentista 25 prosenttiin.

Liekö Britannian nykyinen pääministeri David Cameron aistinut muutoksen tuulia, sillä hän vaikeni aiheesta visusti vaalikampanjan aikana, vaikka se on aiemmin kuulunut hänen lempiaiheisiinsa.

Myös muiden brittipoliitikkojen ajatukset näyttävät kulkevan samaa rataa. Kun 141 konservatiivipoliitikkoa tammikuussa oli pyydetty listaamaan prioriteettejaan, jäi Britannian hiilijalanjäljen pienentäminen 19 kohtaa käsittävän listan viimeiseksi.

Myös Saksassa näyttäisi tapahtuneen vastaavanlainen käänne suhtautumisessa ilmastonmuutokseen. Der Spiegel -lehden maaliskuussa julkaistussa kyselyssä 42 prosenttia vastaajista kertoi olevansa huolissaan ilmastonmuutoksesta. Vielä syksyllä 2006 luku oli 62 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.