Mainos

Ilmastonmuutokset kalliita Euroopalle

EEA:n mukaan tuhojen korjaamiseen menevää rahamäärää voitaisiin pienentää vähentämällä energiankulutusta.

Sää- ja ilmastokatastrofien määrä Euroopassa kaksinkertaistui 1990-luvulla verrattuna 1980-lukuun, kerrotaan Euroopan ympäristökeskuksen EEA:n tuoreessa raportissa "Signals 2004".

Katastrofeista aiheutuvien tuhojen on arveltu maksavan vuosittain noin 10 miljardia euroa ja summan uskotaan kasvavan. EEA:n mukaan tuhojen korjaamiseen menevää rahamäärää voitaisiin pienentää vähentämällä energiankulutusta, sillä Euroopan yhä kasvava energiankulutus muuttaa ilmastoa.

Ilmastonmuutosta voitaisiin pienentää tehostamalla energiantuotantoa, parantamalla uudenlaisten uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa ja suunnittelemalla uudestaan kuljetustapoja. Energiankulutuksen vähentämisestä olisi monenlaista hyötyä ympäristölle ja ihmisten terveydelle, uskoo EEA:n johtaja professori Jacqueline McGlade.

Maanviljelyssä käytettävien lannoitteiden valuminen vesistöihin on vakava ongelma, koska juomaveden puhdistaminen on kallista. Ongelman pelätään pahenevan nyt kun EU:n uudet jäsenmaat alkavat tehostaa maanviljelyään. Euroopan ympäristökeskus on myös huolissaan pakkausjätteen määrän kasvusta. Sen mukaan esimerkiksi EU:n pakkausdirektiivi on riittämätön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.