Mainos

Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu Arktisen neuvoston tavoite

Arktiseen neuvostoon kuuluvat maat ovat sopineet tiukentavansa toimia ilmastonmuutosta vastaan. Neuvosto kokoontui perjantaina ministerikokouksessa Pohjois-Kanadan Iqaluit-kaupungissa.  

Kokouksessa sovittiin hiilidioksidi- ja metaanipäästöjen vähentämisestä. Molemmat ovat erityisen haitallisia Arktiselle alueelle, jonka merijään laajuus on ollut tänä talvena pienimmillään sitten vuoden 1979, jolloin satelliittitallennuksia alettiin tehdä. Arktinen alue lämpenee kaksi kertaa nopeammin kuin maapallo keskimäärin.  

Kokouksen virallisissa osuuksissa ei keskusteltu Venäjän sotilaallisen suorituskyvyn vahvistamisesta arktisella alueella tai Ukrainan tilanteesta, mutta kokousta isännöivä Kanadan ympäristöministeri kertoi käyneensä aiheesta epävirallisen keskustelun Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministerin kanssa.  

-Keskustelimme aiheesta lyhyesti ja kerroin jälleen kerran Kanadan tuomitsevan Venäjän toimet Ukrainassa, ympäristöministeri Leona Aglukkaq sanoi.  

Suomesta tapaamiseen osallistui ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).  

Arktinen neuvosto on hallitusten välinen kestävän kehityksen yhteistyöelin. Siihen kuuluvat Pohjoismaat, Venäjä, Yhdysvallat ja Kanada. Lisäksi neuvoston työhön osallistuvat alueen alkuperäiskansojen edustajat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.