Mainos

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia ei tiedosteta

Rankkasateet ja tulvat tulevat suomalaisille useimmin mieleen, kun kysytään ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisia vaikutuksia.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia omaan jokapäiväiseen elämään ei vielä tiedosteta samassa määrin kuin ilmiön maailmanlaajuisia vaikutuksia. Tämä selviää Kauppa- ja teollisuusministeriön teettämästä tutkimuksesta.

Useimmin (24% vastaajista) suomalaisille tulee ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisista vaikutuksista mieleen rankkasateet ja niistä aiheutuvat tulvat. Peräti 37 % vastaajista ei osaa sanoa yhtään asiaa, joka olisi seurausta ilmastonmuutoksesta. Tämän lisäksi 11 % katsoo, ettei mitään vaikutuksia ainakaan vielä ole havaittavissa.

Autoilun vähentäminen (36 %) on ylivoimaisesti useimmin mieleen tuleva tapa torjua ilmastonmuutosta. Energian säästämisen ja uusiutuvien energialähteiden käyttämisen lämmitykseen mainitsee sen sijaan vain joka kymmenes vastaaja, vaikka fossiilisten polttoaineiden (hiilen, öljyn ja maakaasun) käytöstä aiheutuvat ylivoimaisesti suurimmat hiilidioksidipäästöt. Ainoastaan 3 % vastaajista sanoo, ettei voi tehdä mitään ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.