Mainos

Ilmastoneuvotteluissa haetaan sopua edelleen

Lähes 200 maan edustajat neuvottelevat edelleen Varsovassa ilmastonmuutoksen torjunnasta. Läpi yön jatkuneet neuvottelut eivät ole ainakaan vielä tuottaneet kompromissiratkaisua.

- Neuvottelut ovat edelleen veitsenterällä pitkän yön jälkeen. Muutamat maat haluavat ottaa takapakkia. Saattaa tulla pitkä päivä, arvioi Britannian energia- ja ilmastoministeri Edward Davey Twitter-viestissään.

Tärkeimmät kiistakysymykset ovat päästövähennysten aikataulu, ilmastorahoitus ja ilmastonmuutoksen aiheuttamien tappioiden ja menetysten korvaaminen kehitysmaille.

Neuvoteltavana olevassa tekstiluonnoksessa maita kehotetaan ilmoittamaan päästövähennystavoitteensa vuoden 2015 alkupuolella, jos suinkin voivat. EU olisi toivonut, että päästövähennykset ilmoitettaisiin jo ensi vuonna.

- Muotoilu ei ole tavoitteidemme mukainen, mutta tiedämme, ettei kaikkia avoimia kysymyksiä pystytä ratkaisemaan täällä, sanoo Pete Betts, EU:n pääneuvottelija.

Kehitysmaat ovat vaatineet teollisuusmailta lisää ilmastorahoitusta. Kehitysmaat epäilevät, etteivät teollisuusmaat aio toteuttaa aiempaa lupausta 100 miljardin dollarin vuotuisesta ilmastorahoituksesta vuoteen 2020 mennessä. Sopimusluonnoksessa kannustetaan lisäämään rahoituksen määrää.

Monet kehitysmaat toivovat Varsovasta kunnianhimoisempaa lopputulosta.

- Olemme tehneet kompromisseja monissa asioissa, mutta maailman haavoittuvimmat maat eivät voi tehdä loputtomiin kompromisseja, toteaa nepalilainen Prakash Mathema, vähiten kehittyneiden maiden ryhmän puheenjohtaja.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.