Mainos

"Ilmastokriisi on ratkaistavissa"

Greenpeacen ilmastoneuvonantaja Kaisa Kosonen kieltäytyy vaipumasta epätoivoon ensi viikolla alkavan Cancúnin ilmastokokouksen alla.

- Kaiken synkistelyn keskellä unohdamme, miten paljon maailma on muuttunut jo muutamassa vuodessa. Kiinasta on tullut uusiutuvan energian suurmaa, Brasilia vähentää metsäkatoa suunniteltua nopeammin, monet maat toteuttavat jo kansallisia päästövähennysohjelmiaan, kirjoittaa Kosonen MTV3:n ilmastosivujen kolumnissa.

Vaikka Cancúnin kokoukselta ei odoteta suuria ratkaisuja, se voi parantaa neuvotteluilmapiiriä.

- Kokouksen tärkein tehtävä on rakentaa uudelleen luottamusta valtioiden välille siitä, että ilmastokriisi voidaan ja se kannattaa ratkaista yhdessä. On katsottava peiliin ja todettava, että ne päästövähennykset, mitä on tarjottu tähän mennessä, eivät riitä, joten on yritettävä enemmän, kirjoittaa Kosonen.

Kosonen on kyllästynyt ilmastoneuvotteluja koskevaan pelotteluun.

- Viime aikoina olen kuullut aivan liikaa valittelua ja pelottelua siitä, miten mikään ei tule onnistumaan ja kaikki on hankalaa. Kiitos, riittää. Minä haluan nähdä ja kuulla päättäjiä, jotka lupaavat suojella minua ilmastonmuutokselta - konkreettisin toimin, kirjoittaa Kaisa Kosonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.