Mainos

Ilmastokokouksen loppurutistus alkaa

Kioton ilmastokokoukseen osallistuville tehdyn kyselyn mukaan 80 prosenttia pitää isäntämaan Japanin kompromissiesitystä vähentää kasvihuonekaasuja viidellä prosentilla liian pienenä.

Teollisuusmaista korkeinta tavoitetta on ajanut EU, jonka pyrkimyksenä on saada kokous hyväksymään 15 prosentin vähennykset vuoden 1990 tasosta vuoteen 2010 mennessä.

Kyodo Uutispalvelun kysely tehtiin sadalle maiden hallitusten edustajalle sekä ympäristö- ja muiden järjestöjen edustajille. Noin 60 prosenttia haastatelluista katsoi, että kokouksen onnistumisen avaimet ovat Yhdysvalloilla. Kysymyksen vaihtoehtoina olivat USA, Japani ja EU.

EU ei aio vähentää kasvihuonekaasuja muita enempää

EU ei aio hyväksyä suurempia kasvihuonekaasujen rajoituksia kuin Yhdysvallat ja Japani, EU:n ympäristöviranomaiset ilmoittivat tänään Kioton ilmastokokouksessa.

EU:lle ehdotettiin, että se rajoittaisi kasvihuonekaasujen päästöjä 10 prosentilla, kun muut teollisuusmaat rajoittavat omia päästöjään viidellä prosentilla ja Japani vain 2,5 prosentilla, Euroopan ympäristökomissaari Ritt Bjerregaard kertoi. Bjerregaardin mukaan ehdotus antaisi toteutuessaan Yhdysvalloille kilpailuedun.

Ilmastokokouksen ratkaisevat kolme päivää alkavat huomenna, jolloin maiden ministerit aloittavat neuvottelunsa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.