Mainos

Ilmastointivika keskeytti Finnairin lennon

Helsingistä Tukholmaan lähtenyt Finnairin matkustajakone joutui tänään palaamaan takaisin, kun koneen ilmastointijärjestelmään tullut vika nosti lämpötilaa koneen sisällä. DC 9 -kone oli matkalla Tukholman kautta Osloon.

Kone nousi ilmaan klo 11.21 ja kääntyi laskuun vain yksitoista minuuttia myöhemmin. Koneessa oli yhteensä 66 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Helsinki-Vantaan liikennepäällikkö Pertti Savisalon mukaan tilanne ei edellyttänyt matkustajien evakuoimista suoraan kiitoradalle. Savisalo kertoi, että kapteenin päätöksellä kone ohjattiin ensin syrjään, minkä jälkeen matkustajat saatiin ulos koneesta.
-Evakuointi sujui rauhallisesti, eikä koneen hätäpoistumisteitä käytetty, Savisalo kertoi.

Kone joutui laskeutumaan takaisin lentokentälle, kun ohjaamossa tuntui savunhajua. Syynä hajuun oli ilmastoinnin jäähdytysilmaputken irtoaminen koneen takakartiosta. Finnairin vastaavan liikenteenvalvojan Ville Loimarannan mukaan ilmastointiputki ei aiheuttanut suoranaista vaaraa itse lentämiselle tai matkustajien turvallisuudelle.
-Lämpötila siinä pääsi hieman nousemaan ja savunhaju tunkeutui ohjaamoon, Loimaranta kertoi. Loimarannan mukaan koneen kapteeni toimi tilanteessa oikein.

Koneen matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa eri koneilla. Osloon menevät matkustajat osoitettiin lennolle AY 655 ja Tukholmaan menevät matkustajat lennolle AY 885. Tukholman matkustajien matka viivästyi kaikkiaan puolitoista tuntia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.