Mainos

Ilmastoinnin rakentaminen unohtui – Kuopion kauppahallissa jopa +40 astetta

Kuopiolaisten hartaasti odottama uudistettu kauppahalli on osoittautunut kesähelteillä tukalaksi. Viime viikonloppuna ja alkuviikosta kauppahallin sisälämpötila kohosi jopa yli +40 asteeseen.

- Aloitin työt tällä viikolla, ja on kyllä ollut tosi kuuma. Täällä kun 8 tuntia seisoo yli +30 asteessa, niin ei ole kovin kiva. Asiakkaatkin ovat sanoneet heti ensimmäisenä, että pakko päästä ulos täältä, muun muassa jäätelöä myyvä Minttu Ketola kertoo.

Hän sanoo viettäneensä juuri kaksi kuukautta Havaijilla ja tottuneensa kuumuuteen. Muilla työntekijöillä on ollut hankalampaa.

- Laitteiden kanssa on meinannut tulla ongelmia, kun ne eivät jaksa kuumassa pyörittää, Ketola toteaa.

Eilisestä lähtien myymälässä on voinut asioida ilman hikikarpaloita, sillä yrittäjä osti sinne oman ilmastointilaitteen.

- Nyt on helpottanut, lämpötila sisällä on vain +22, eli ihan normaali, Ketola kiittelee.

Unohduksen syynä "tietokatkos"

Kauppahalli remontoitiin äskettäin perusteellisesti ja avattiin yleisölle alle kuukausi sitten. Remonttisuunnitelmia tehtäessä kauppiaat toivat selvästi esiin ilmastoinnin tarpeellisuuden, ja sellainen luvattiinkin rakentaa. Lopulta ilmastointijärjestelmä kuitenkin unohtui niin suunnitelmista kuin itse rakennuksestakin.

Savon Sanomien haastatteleman toimitilajohtajan Veli-Matti Paanasen mukaan tilaus ilmastointijärjestelmästä tehtiin jo viime vuoden alussa, mutta tietokatkoksen vuoksi ilmastointi jäi rakentamatta. Jäähdytys teetetään nyt jälkikäteen. Paananen toivoo, että se olisi valmis heinä-elokuussa.

Liki 45 vuotta kauppahallissa työskennellyt lihakauppias Eero Perämaa sanoo ihmetelleensä heti uuden hallin nähtyään, miksi missään ei näkynyt ilmastointiputkia. Etenkin kauppiaat ehtivät jo etukäteen iloita viileämmistä työoloista.

- Kesäisin täällä on ollut kuuma kautta aikojen, kun koneet huutavat ja paksut tiiliseinät imevät lämpöä, Perämaa tietää.

Hän arvioi kuumuuden karkottavan myös asiakkaita.

- Kun ulkona on helle ja sisällä vielä kuumempi, moni varmaan kääntyy jo ovelta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.