Mainos

Ilmassa alkaa olla loppukesän tuntua - viikonloppuna ukkostaa

Loppuviikolla Suomeen leviää jälleen lämmintä ilmaa. Etenkin idässä sää lämpenee lauantaihin asti vähitellen.

- Lauantaina itäosissa voidaan päästä jälleen jopa 30:een asteeseen, kun etelästä leviää helteistä ilmamassaa, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Jo lauantaina pohjoiseen levittäytyy kuitenkin laaja sadealue, joka laskee lämpötiloja. Lauantaina voi lounaassa tulla rajujakin ukkoskuuroja.

- Sunnuntaina sadealue kulkee myös etelä- ja keskiosien ylitse, ja siinä on ainakin jonkin verran ukkosia mukana. Ne voivat olla hyvinkin voimakkaita, sillä siellä on kuumaa ilmamassaa seassa.

Alkuviikosta pohjoisessa lämpötilat jäävät tämänviikkoisesta, mutta ainakin etelässä voi olla vielä lämmintäkin.

- Äkkiseltään katsottuna lämmintä voisi olla ensi viikolla loppuviikosta, mutta sinne on niin pitkä aika, että saa nähdä miten käy, Manninen.

- Kyllä tässä alkaa olla loppukesän tuntua ilmassa. Ensi viikko ei näytä vielä pahalta, mutta sen pidemmälle en uskalla sanoa mitään, Manninen naureskelee.

Meteorologi Miina Manninen kertoo heinäkuun olleen poikkeuksellisen lämmin etenkin Suomen etelä- ja keskiosissa.

- Siinä kyllä meni kaikki mahdolliset lämpötilaennätykset rikki. Heinäkuussahan oli vain yksi päivä, jolloin missään päin Suomea lämpötila ei kohonnut hellelukemiin.

Monella on herännyt kysymys: Onko tämä nyt sitä ilmastonmuutosta?

- Sanotaan näin, että kun ilmasto lämpenee, niin poikkeukselliset ja ääri- ilmastoilmiöt lisääntyvät. Täten voisi siis olettaa, että jatkossa on tulevaisuudessakin on odotettavissa pitkiä kuumia jaksoja sekä kovia myrskyjä, Manninen sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.