Ilmarinen ostaisi Suomi-yhtiön Pohjola-osakkeet

Pohjola-leiriin kuuluvan eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen kertoo tehneensä ostotarjouksen henkiyhtiö Suomen omistamista kaikista Pohjola-osakkeista. Ilmarisen mukaan tarjous tehtiin 14. syyskuuta, mutta tarjoushintaa ei yhtiö kerro.

Ilmarinen

Suomi-yhtiö omistaa Pohjolan osakepääomasta 25 prosenttia ja äänivallasta 40 prosenttia. Ilmarisesta todetaan, että yhtiö on tietoinen Pohjolan jättämästä yhteistyötarjouksesta Suomi-yhtiölle. Ostotarjous sitoo Ilmarista ainoastaan, jos Pohjolan yhteistyötarjous hyväksytään.

Suomi-yhtiön jatkoa selvitetään neljän vaihtoehdon pohjalta

Henkiyhtiö Suomen tulevaisuuden selvittämistä jatketaan neljän vaihtoehdon pohjalta. Yhtiön hallintoneuvosto päätti yksimielisesti asiasta tänään. Yhteistyöstä neuvotellaan edelleen Pohjolan, Sammon, Tapiolan ja Yrittäjäin Fennian kanssa. Sen sijaan Suomen jatkaminen itsenäisenä on suljettu jatkotutkimusten ulkopuolelle.

Kaikissa ratkaisuissa Suomen omistama 25 prosentin osuus Pohjolan osakkeista säilyisi "sinivalkoisessa omistuksessa". Jos yhteistyökumppani olisi Pohjola, osakkeet ostaisi työeläkeyhtiö Ilmarinen. Yhtiö jätti ostotarjouksensa viikko sitten, mutta tarjous julkistettiin vasta tänään. Suomella olevien Pohjolan osakkeiden tämänhetkinen arvo on runsaat 2,8 miljardia markkaa.

Nykyisen aikataulun mukaan päätös henkiyhtiö Suomen tulevaisuudesta tehdään 2. joulukuuta. Asiasta päättää yhtiön edustajisto.
(STT)Uutisankkurimme Maija Lehmusvirta tiedusteli toimittaja Harri Vänskältä Suomi-kuvion etenemistä.(1:00)

Lue myös:

    Uusimmat