Mainos

Ilmarin lennot jatkuvat ainakin perjantaihin

Pelastushelikopteri Ilmarin toiminta näyttää epävarmalta. Pelastusylijohtaja Pentti Partanen on vedonnut päättäjiin, jotta Ilmari ja Lapin alueella lentävä Aslak pysyisivät ilmassa.

Lääkintä- ja pelastushelikopteri Ilmarin lentotoiminta jatkuu ensi perjantaihin saakka, mutta sen jälkeen tulevaisuus on erittäin epävarmaa.

Itä-Suomen pelastushelikopterin tuki ry:n hallitus päätti muutaman päivän lykkäyksestä kokouksessaan. Yhdistys edellyttää, että alueen sairaanhoitopiirien on perjantaihin mennessä annettava sitoumus osallistumisesta Ilmarin lääkinnällisten kustannusten korvaamiseen.

Ellei sitoumuksia saada määräaikaan mennessä, Ilmarin toiminnot ajetaan alas, yhdistys ilmoitti. Se muistutti, että sosiaali- ja terveysministeriö on luvannut käsitellä asian heti, kun se on saanut tarpeelliset asiakirjat alueen sairaanhoitopiireistä.

Johtajaylilääkäri Jorma Penttinen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta tyrmäsi tuoreeltaan tukiyhdistyksen aikataulun.

-Se ei vaikuta kovin realistiselta teknisistä syistäkään.

Sairaanhoitopiirien päättävät elimet eivät ole koolla ennen elokuuta. Penttisen mukaan vaikuttaa siltä, että lentoihin tulee tauko.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei eilen hyväksynyt Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin viime hetken esitystä, jonka mukaan lääkinnälliset kulut jaettaisiin viiden sairaanhoitopiirin ja tukiyhdistyksen kesken. Ministeriö haluaa sairaanhoitopiirien kustantavan koko ensihoidon.

Ilmari operoi Varkaudesta Itä-Suomen ja Keski-Suomen alueella. Varsinaisen lentotoiminnan rahoitus tulee Raha-automaattiyhdistykseltä.

Pelastusylijohtaja: Kopterit pidettävä ilmassa

Pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäministeriöstä vetoaa sairaanhoitopiirien ja kuntien päättäjiin, jotta pelastushelikopterit Ilmari ja Aslak voitaisiin pitää edelleen ilmassa.

Partanen on huolissaan siitä, että yksityisten kansalaisten voimakkaalla tuella luotu pelastushelikopterivalmius on vaarassa kaatua Itä-Suomessa ja Lapissa. Hän pitää erityisen valitettavana sitä, että Itä-Suomen Ilmari, joka on ollut eteläisen Suomen Medi-Helin rinnalla tienraivaajana maamme pelastushelikopteritoiminnassa, on nyt vaarassa joutua lopettamaan toimintansa.

-Myös harvaan asutun Lapin pelastusvalmiudelle tärkeän Aslakin toiminnan loppuminen merkitsisi huomattavaa heikennystä muutenkin vähäisiin pelastusvalmiuksiin, Partanen totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.