Mainos

Ilmapallohuijauksesta saattaa tulla vuosien vankeustuomio

Niin sanottua ilmapallopojan vanhempia vastaan nostetaan todennäköisesti useita rikossyytteitä Yhdysvalloissa.

Paikallisen poliisin mukaan perheen vanhempia Richard ja Mayumi Heenen voidaan syyttää salaliitosta, alaikäisen yllyttämisestä rikokseen, yrityksestä vaikuttaa viranomaisen työhön ja väärän lausunnon antamisesta. Sen sijaan perheen 6-, 8- ja 10-vuotiaita poikia vastaan ei olla nostamassa syytteitä näiden nuoren iän vuoksi.

Viranomaisen työn häiritseminen luokitellaan Yhdysvalloissa törkeäksi rikokseksi, mistä voi saada 2-6 vuoden vankeusrangaistuksen. Poliisi saattaa myös pyytää rahallista korvausta turhan pelastusoperaation kustannuksista.

Ympäri maailmaa seurattu mediamylläkkä sai alkunsa torstaina, kun vanhemmat väittivät nuorimman poikansa kadonneen itsetehdyn heliumpallon mukana taivaalle. Isokokoinen pallo putosi lopulta pellolle, mutta lasta ei löytynyt sen sisältä. Falcon-poika löytyi myöhemmin piileskelemästä autotallin ullakolta.

Larimerin piirikunnan sheriffi Jim Alderden ilmoitti kuitenkin eilen, että koko tapahtuma on ollut huijausta. Omituisen näytelmän motiivina oli se, että perhe halusi saada oman tositv- sarjan. Sheriffin mukaan myös perheen alaikäiset pojat olivat mukana huijauksessa

Poliisi huijasi mediaa saadakseen perheen luottamuksen

Poliisin epäilykset heräsivät jo perjantaina, kun Falcon-poika lipsautti uutiskanava CNN:n haastattelussa heidän "tehneen tämän vain shown takia." Viranomaiset vakuuttivat kuitenkin vielä lauantaina, että he uskoivat perheen puhuvan totta. Vakuuttelujen tarkoituksena oli saada Heenen perhe luottamaan poliisin, joka jututti jokaista perheenjäsentä erikseen viikonlopun aikana.

- "Outousmittarilla" mitattuna tämän (tapahtuman) lukema olisi täysi 10, Alderden tokaisi lehdistötilaisuudessa.

Poliisin suorittamassa kotietsinnässä havaittiin myös, että kohun keskiössä ollut heliumpallo oli tehty alumiinifoliosta ja muovipusseista.

Vanhempien lakimies kertoi tiedotteessaan, että perhe on valmis ilmoittautumaan vapaaehtoisesti poliisille ja kohtamaan heitä vastaan mahdollisesti nostettavat syytteet. Richard ja Mayumi Heene toivovat, ettei poliisi nöyryyttäisi heitä pidättämällä heidät julkisesti ja etenkään lastensa edessä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.