Mainos

Ilmansuojelupalkinto Helsingin kaupungin joukkoliikenteelle

Hengitysliitto Helin vuoden 2003 valtakunnallisen ilmansuojelupalkinnon saajaksi on valittu Helsingin kaupungin joukkoliikenne. Palkinnon perusteena on kaupungin joukkoliikenteen monipuolisuus ja johdonmukainen kehittäminen sekä hengitysilman suojelua edistävä toiminta.

Palkinto jaettiin tänään Helsingissä Helsingin bussi- ja raideliikenteestä on tehty myös kansainvälisesti toimiva joukkoliikennejärjestelmä. Samalla on pystytty vähentämään yksityisautoilua ja sen kautta liikenteen päästöjä. Autoliikenteen päästöt ovat nykyisin merkittävin ilmanlaatuun vaikuttava tekijä.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri: Erittäin merkittävä palkinto

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) pitää valtakunnallisen ilmansuojelupalkinnon myöntämistä kaupungin joukkoliikenteelle erittäin merkittävänä huomionosoituksena. Kaupunginhallitukselle taas on tulevaisuuden haaste taata kaupunginvaltuuston hyväksymä tavoite lisätä joukkoliikenteen osuutta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi jo kesäkuussa 2002 yksimielisesti Kestävän kehityksen toimintaohjelman. Sen mukaan Helsingin tulee pyrkiä henkilöautosidonnaisuuden ja moottoriajoneuvoliikenteen määrän vähentämiseen sekä joukkoliikenteen osuuden lisäämiseen. Toimintaohjelmassa korostetaan paitsi joukkoliikenteen kehittämistä myös panostamista hiilidioksidipäästöjen ja muiden ympäristöhaittojen vähentämiseksi, tehostaa liikenteen tilankäyttöä, liikenteen toimivuutta ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Linja-autoliikenteen kalustoa ja kaupungin muuta ajoneuvokalustoa sekä työkonekantaa edellytettiin uudistettavaksi vähemmän polttoainetta kuluttavaksi ja vähäpäästöisemmäksi. Helsingin kaupungin liikennelaitoksen toimitusjohtaja Matti Lahdenranta viittasi visioihin lisätä sähköisen raideliikenteen osuutta: Länsimetroa, metroradan ulottamista Santahaminaan sekä raitiovaunuliikenteen ulottamista Pasilaan ja Ruoholahteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.