Mainos

Ilmansaasteiden valistuskampanja suurimmissa kaupungeissa

Maamme suurimmissa kaupungeissa järjestetään tammikuun aikana Liikenne ja ilmanlaatu -tiedotuskampanja. Kampanjan on tarkoitus muistuttaa kaupunkilaisille, että etenkin talvisin kaupunki-ilman puhtaudessa on ongelmansa.

Erityisen huomion kohteena ovat nyt huonon ilmanlaadun nk. episodit. Episodi syntyy, kun talven kylmänä ja tuulettomana päivänä ilma ei pääse puhdistumaan. Näin etupäässä liikenteen synnyttämät saasteet jäävät leijumaan lähelle maan pintaa. Pahoja saasteiden episodeja on koettu pääkaupunkiseudulla joulukuussa 1990 ja 1995. Episodin uhatessa siitä varoitetaan yleisöä myös kampanjan jälkeen.

Ilmatieteen laitos tutkii huonon ilmanlaadun episodeja. Kampanjan aikana laitos laatii päivittäin ilmanlaadun ennusteet, jotka ovat nähtävissä laitoksen Internet-sivuilla. Internet-sivuilta löytyvät myös kampanjakaupunkien ilmanlaatuindeksit. Kampanjan avulla lisäksi muistutetaan, että jokainen kaupunkilainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan hengittämänsä ilman laatuun. Liikenne ja ilmanlaatu -kampanjaan osallistuvat pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku ja Oulu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.