Mainos

Ilmakitaran maailmanmestaruus Ouluun

Ilmakitaran maailmanmestaruuden on voittanut tänä vuonna erittäin tiukan kilpailun jälkeen oululainen Markus Vainionpää (17v) eli Black Raven. Toiseksi tuli niinkään suomalainen, keravalainen Sari Rivinen (31v.) ja kolmanneksi australialainen Anthony Lee (30v).

Koskaan aiemmin ei ilmakitaran MM-kisojen viisivuotisessa historiassa ole loppupisteissä kaksi päässyt samoihin lukemiin. Nyt tuomariston puheenjohtaja Juha Torvinen joutui kiperän paikan eteen ja päättämään miten ykkössija ratkaistaan. Uusinnan jälkeen voitto meni Vainionpäälle. Tuomaristo kiitteli mm. sitä, että voittaja ei kertaakaan hukannut ilmakitaraansa.

Kovassa kansainvälisessä lisassa neljänneksi sijoittuivat englantilainen Jeremy Furniss ja oululainen Matti Kemi. Ilmakitaransoiton maailmanmestaruudesta soitettiin Oulussa jo viidennen kerran. Kisaan osallistui tänä vuonna 7 suomalaisen lisäksi 2 englantilaista, yksi australialainen ja yksi intialainen.

Kaikki soittivat pakollisina kuvioina minuutin mittaisen version Mötörheadin Ace of Spades-kappaleesta. Lisäksi oli oma vapaavalintainen minuutin esitys. Pistelaskuissa käytettiin taitoluistelusta tuttua asteikkoa 4.0 - 6.0.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.