Mainos

Ilmainen valtion säädöstietopankki avattu

Lakeja ja asetuksia sisältävä valtion tietopankki avattiin tänään internetissä. Oikeusministeriön ylläpitämä pankki on kansainvälisesti merkittävä, sillä missään muussa maassa kansalaiset eivät toistaiseksi voi lukea lakia ilmaiseksi. Säädöstietopankista löytyy aluksi mm. päivittäin ilmestyvät Suomen säädöskokoelmat suomeksi ja ruotsiksi sekä kattava lakimuutosten hakemisto.

Parin vuoden kuluessa pankkiin on luvassa koko EY:n lait, valtiosopimukset, viranomaisten ohjeet ja määräykset, saamenkieliset säännökset ja lakien ja asetusten vieraskieliset käännökset. Lakia lukematonkin selviää säädöspankin asiakkaana kunnialla. Tietoa voida hakea yksittäisillä sanoilla ja termeillä. Säädöskokoelmaa voi selata myös aikajärjestyksessä.

Säädöstietopankki on osa oikeusministeriön Finlex-tietokantaa. Sen rakentaminen maksaa kolmessa vuodessa noin kolme miljoonaa markkaa. Säädöstietopankin vakituiseksi osoitteeksi tulee marraskuun aikana http://finlex.om.fi. Ennen tätä pääsee säännöspankkiin oikeusministeriön internet sivuilta, osoitteesta http://www. vn.fi/om.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.